Opstand in Mazo tegen moderniseren voetpad

De gemeente Mazo is met werkzaamheden gestart aan de antieke wandelpaden door het dorp om de mobiliteit van voetgangers te verbeteren.

Dat klinkt als een positieve verbetering maar de buurtbewoners hebben daar een andere mening over.

De gemeente heeft een deel van het stenen pad vervangen door geprefabriceerde tegels, waardoor het traditionele beeld van deze voetpaden is veranderd.

Protest
Niet alleen buurtbewoners zijn fel tegen het vernieuwen van de paden ook politieke fracties en groeperingen die het erfgoed beschermen hebben zich tegen het moderniseren van het voetpad gekeerd.

De gemeenteraadsfractie van de Coalición Canaria heeft verzocht om onmiddellijk te stoppen met het vernietigen van het meest karakteristieke element van het centrum van Mazo en eist dat de historische waarde en het erfgoed worden gerespecteerd.

Coalicion Canaria hoopt dat de verwijderde stenen in hun geheel bewaard zijn gebleven omdat ze deel uitmaken van onze geschiedenis van het dorp.

De Buurtbewoners van Mazo zijn begonnen om handtekeningen te verzamelen om de werkzaamheden aan de oude voetpaden te stoppen.

Bron en foto`s: Eltime en el Dia
Gerelateerde artikelen: zuidoosten-van-la-palma
corpus-cristi-mazo-kleurrijk-spektakel

4 gedachten over “Opstand in Mazo tegen moderniseren voetpad”

 1. De vraag is of minder validen er eigenlijk wel voordeel mee zouden krijgen…. de hellingshoek is (op de foto) zo wie zo veel te groot, de nieuwe gladde tegels zijn een risiko op vallen wanneer de tegels nat zijn in combinatie met die hellingshoek. Daarnaast staat het ook niet mooi.
  Waarschijnlijk waren bij dit plan geen organisaties voor gehandicapten/senioren betrokken.

 2. Tussen de muur en de weg -met de mooie naald- slaat dit “trottoir “als een tang op een varken : een regelrechte aanfluiting !
  Degene die dit bedacht heeft, moet geen enkel gevoel/ inzicht of enig cultureel benul van deze omgeving in het bijzonder en van la Palma in het algemeen hebben.
  Ik wens de inwoners van MAZO dan ook alle succes èn doorzettingsvermogen van uit PAISES BAJOS om dit terug te draaien!

 3. Marc Smout

  De meerwaarde van dit project is me niet duidelijk , het tegendeel des te meer.

 4. Siepko Wenning

  Laatste bericht is dat werkzaamheden aan het pad ( tijdelijk?) zijn gestopt.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven