Sneeuw op de hoogste top van La Palma

Wanneer er sneeuw ligt op de hoogste toppen van La Palma wordt onze zoon onrustig.

Mees
Alleen zijn blauwe ogen verraden zijn Hollandse roots. Met 11 maanden kwam hij in een maxi-cosi naar La Palma, inmiddels is hij uitgegroeid tot een rasechte Palmero. Zijn naam Mees wordt op zijn Palmeros uitgesproken en klinkt als Mè. Er zijn er die hem Messie noemen, maar dat heeft niets te maken met zijn voetbalkwaliteiten. Mees is een jongen van de sportschool en surf.

Sneeuwlust
Zodra de toppen op La Palma wit kleuren begint er iets in Mees te broeien. Een vergeten en vrijwel onaangeroerd stukje Hollands instinct ontwaakt met een ontembare wilskracht tot gevolg. ´Ik moet naar de sneeuw en niemand houdt me tegen.`

Sneeuw op de hoogste top
Als kind hebben we meerdere malen in de winter speciaal voor hem de reis naar de Roque de los Muchachos gemaakt. Tegenwoordig rijdt hij in zijn eigen auto naar boven.

En ook dit jaar was hij wederom een van de eersten die de besneeuwde toppen van La Palma wist te bereiken. Dat hij daarvoor uren en uren over een afgesloten weg door de krakende sneeuw naar boven moest lopen kon hem daarvan niet weerhouden.

Tekst: Siepko Wenning Foto`s: Mees
Gerelateerde artikelen: Sneeuw op de hoogste top 17.03.2017
Informatie en foto´s Roque de los Muchachos

8 gedachten over “Sneeuw op de hoogste top van La Palma”

 1. Kees van Gameren

  Mooi verhaal Siepko. Hollanders blijven onder alle omstandigheden zichzelf.

 2. Monica Peeters

  Oh, wat leuk en ook die drive om het ‘sneeuw’doel te halen.
  Mooi hoorlevenskracht
  Kleinzoon heet ook Mees

 3. Moet je dan ook winterbanden om hebben of sneeuwkettingen bij je hebben? Kan me voorstellen dat de wegen in de hogere regionen spekglad kunnen worden door de snelle variatie van temperatuur. Gebruikt de wegdienst ook zout/steentjes om de weg veilig te houden?
  Waarschijnlijk worden de wegen snel afgesloten als het glad is……zeker op het steilste eiland ter wereld.

 4. In 1982/1983 woonden wij als jong gezin een jaar op la palma. Mijn vader werkte bij het observarium “op de berg”. Elke dag reed hij met een aantal collega’s in een oude landrover smorgens vroeg vanuit Breña Alta naar boven en aan het einde van de werkdag weer naar beneden. De weg was destijds smal en onverhard. In de winter bedekt met sneeuw en ijs. Gevaarlijk dus. Dankzij hem hebben wij destijds een prachtig jaar op la palma gehad ! Wat ben ik nog steeds trots op mn vader en dankbaar dat hij destijds samen met mijn moeder en zijn 2 jonge dochters de uitzending naar La Palma aan durfde ! Jouw verhaal raakte me Siepko……
  Ik hoop dat alle La Palma lovers binnenkort weer van dit prachtige eiland kunnen gaan genieten. Tot die tijd blijven we uitkijken naar jouw schrijven Siepko !

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven