De berg is van Spanje

Op 2 december viel er tijdens sluitingstijd een enorme kei door het dak van Montecarlo in Tazacorte.

Iedereen was het er over eens dat er in de toekomst meer stenen zouden kunnen volgen. Om het risico van vallend gesteente uit te sluiten, zijn kostbare en ingewikkelde werkzaamheden nodig.

Gecontroleerde explosies Tazacorte (foto: Luis Martin)

Wie is verantwoordelijk?
In de weken na de val van de rots door het dak van Montecarlo werd de vraag gesteld wie de eigenaar is van de steile rotswand. Is dat de eigenaar van het restaurant, de gemeente Tazacorte, de eilandregering van La Palma of is de berg van Spanje?

De gemeente Tazacorte gaf al vrij snel aan het geld dat bestemd is voor het uitzichtpunt over de haven te willen gebruiken voor het veilig maken van de rotswand. Beter een snelle oplossing dan wachten totdat de eigenaar van de berg zich meldt.

Ministerie van Milieu
De eilandregering had een beter plan en heeft een claim neergelegd bij het ministerie van milieu. Blijkbaar is de berg van Spanje en zal het ministerie de kosten betalen om de boulevard ter hoogte van restaurant Montecarlo tot een veilig gebied te maken.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Met gecontroleerde explosies werden enkele enorme keien de lucht ingeblazen. De fotograaf Luis Martin stond er bij om de spectaculaire explosies te fotograferen.

Foto: Luis Martin Tekst: Siepko Wenning
Gerelateerde artikelen: rots-door-dak-van-restaurant-tazacorte

2 gedachten over “De berg is van Spanje”

  1. John Winkel

    Hallo Siepko,is het wandelpad na de werkzaamheden nog te gebruiken, of gaan er netten omheen?
    John Winkel

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven