Huiswerk voor aankomst op La Palma

Koffers pakken en een dagdeel later plaatsnemen op de veranda van je vakantiehuis met zicht op de oceaan. Zo gemakkelijk was het om op vakantie te gaan naar La Palma.

Wie de komende tijd het eiland wil bezoeken, zal voor aankomst op ons eilandje eerst zijn huiswerk moeten maken.

Huiswerk Lijst:
QR-code: download op je telefoon een QR-code via spth.gob.es

Radar-Covid-app: download de Spaanse Radar Covid app.

PCR-test: onderga uiterlijk 72 uur voor aankomst op La Palma een PCR-test en vergeet niet om het document met een negatieve uitslag mee te nemen op reis.

Het examen
Voor wie zijn huiswerk goed heeft gemaakt gaan de deuren van La Palma open. Het eiland straalt en lacht je tegemoet. Het grote genieten kan beginnen.

Het eiland straalt en het spetterende groen lacht je tegemoet

Gezakt
Kom je zonder PCR-test aan op La Palma dan wordt je op het vliegveld naar een aparte ruimte gebracht waar je alsnog een antigenentest (tegen betaling) moet laten doen. Doorsta je ook dit examen dan gaan de deuren van het eiland alsnog voor je open. Het kan zijn dat je een boete moet betalen voor het aankomen op Spaans grondgebied zonder verplichte test.

Wordt je positief getest op corona dan wordt je naar het ziekenhuis gebracht om uit te zieken. Quarantaine is verplicht en mag niet geweigerd worden.

Stiekem
Probeer je Spanje stiekem binnen te sneaken zonder PCT-test dan kan de politie je een boete geven van maximaal 6000 euro.

La Palma kijkt naar je uit en zal je meer dan ooit welkom heten. Vergeet niet voor vertrek je huiswerk te maken!

Bron: El Pais Foto´s: La Palma Nieuws
Gerelateerde artikelen: vakantie-op-la-palma-covid-19

5 gedachten over “Huiswerk voor aankomst op La Palma”

 1. Na meer dan 10jaar onafgebroken bezoek laat ik La Palma 2021 aan ons voorbij gaan. Teveel onzekerheid, teveel gedoe is de reden. Jammer maar helaas. Camper gekocht en vanaf nu zal dat de manier van reizen worden alhoewel we zéker nog weerkeren naar Isla Bonita.

 2. Elly Bishop

  Ik ben mijn huiswerklijstje aan het voorbereiden hoor Siepko ! Keep La palma safe met de strenge regels. Helemaal goed !

  1. Elly Bishop

   Dat denk ik ook. Zo lang we ons allemaal aan de regels houden en er dus gezond en getest heen gaan zijn de Palmeros en onze landgenoten daar blij om ons weer te verwelkomen !

 3. Ik wil absoluut niet negatief doen, maar een PCR test 72h voor aankomst is toch een momentopname… je kan in tussentijd toch nog besmet worden…. en 100% betrouwbaar zijn de testen ook niet… veel vals positieven of vals negatieven….

  Verder hoop ik dat iedereen gezond blijft en dat we volgend jaar weer mogen genieten van jullie prachtige eiland.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven