Cruiseschip in een bubbel

Beetje bij beetje, het ene voorzichtige stapje na het andere komt het toerisme op La Palma op gang.

Santa Cruz, terras bij Plaza la Alameda.

Huurauto
Een maand geleden was het nog bijzonder om op de weg een huurauto tegen te komen. Bij het stoplicht keek ik dan stiekem even naar binnen om een glimp op te vangen van de bestuurder. Op de parkeerplaatsen van de La Palma hotspots staan tegenwoordig zelfs een aantal auto’s. Op de terrassen met eilandbewoners hoor ik af en toe een andere taal.

Meer Belgen dan Nederlanders
Opvallend is dat we voor het eerst in de geschiedenis meer Belgische gasten hebben dan Nederlanders. De Nederlanders mogen van Rutte wel naar Curaçao en Bonaire maar liever niet naar La Palma met veel minder besmettingen. Het zit me nog steeds dwars.

Terras bij pension La Fuente.

Cruiseschip
Na acht maanden van toeristische verlamming is in de haven van Santa Cruz het eerste cruiseschip binnengevaren. De winkeliers in de hoofdstad hadden gehoopt op een ouderwetse omzet maar dat viel tegen.

Vanwege corona moesten alle passagiers in hun eigen bubbel blijven. De passagiers mogen alleen het schip verlaten met gecoördineerde en gecontroleerde excursies. Om er zeker van te zijn dat niemand terugkeert naar het schip met corona is het verboden om te voet het schip te verlaten.

Bezoek in treintje
Ongeveer 20 bussen stonden klaar in de haven om de bekende bestemmingen zoals de vulkanen in het zuiden te bezoeken. Voor wie Santa Cruz de La Palma wilde bekijken stond er een treintje klaar. Het was verboden om op eigen gelegenheid winkels of bars binnen te gaan.

De eerste zwaluw heeft het eiland bereikt, het is nog even wachten op de zomer.

Bron: Eltime.es Foto: La Palma Nieuws

9 gedachten over “Cruiseschip in een bubbel”

 1. Carine Campo

  Dank voor uw berichten! In deze trieste coronatijden is het heel fijn om iets te lezen over ons favoriete eiland. Ik ben zelf een Belg en denk er momenteel zelfs niet over na om buitenlandse reizen te maken. Het verbaast me dus weer dat er toch landgenoten door de mazen vh net glippen en naar LaPalma gereisd zijn. Veel sterkte daar en we blijven hopen ooit nog op een zorgeloze manier te kunnen afreizen naar La Palma. Groetjes vanuit Antwerpen

  1. Elly Bishop

   Staat La Palma vanuit Belgie op code orange/rood ? Was even benieuwd…….

   1. Carine Campo

    Neen ik denk dat er geen negatief reisadvies geldt voor LaPalma maar vraag me af of er vluchten zijn vanaf BXL momenteel? En hoe dan ook is reizen geen optie momenteel vind ik.

    1. Marc Smout

     Ik ben het totaal met je eens Carine; hoe erg het ook is . Voor wie de ernst van de corona crisis minimaliseert raad ik aan om eens naar de beelden van de intensive care te kijken !

 2. Fijn zeg, zo’n vakantie op een schip waar je alleen ‘onder begeleiding’ vanaf mag. Het ultieme vakantiegevoel, lijkt me …….. ;-)

 3. John Winkel

  Wel een zwaluw met lamme vleugeltjes. Zou eens een mail sturen aan dhr. Rutte. Misschien luistert hij een keer.

 4. Er zijn geen mazen in de wet om door te glippen. Je mag vanuit België naar de Canarische eilanden (en zeker naar La Palma, het enige plekje in Europa dat volgens buitenlandse zaken ‘groen’ is). Dus je vliegt naar Tenerife of Gran Canaria en van daar vlieg of vaar je verder naar La Palma. En met een beetje geluk kan je sinds enkele dagen met Tui opnieuw rechtstreeks vliegen maar ik weet niet of Tui zijn belofte van enkele weken geleden gehouden heeft. Of het aangewezen is of niet is een andere discussie maar je mag daarbij in elk geval niet uit het oog verliezen dat mensen hier nu honger lijden.

 5. Elly Bishop

  Niet om het 1 of het ander, maar op La Palma houdt iedereen zich keurig aan de regels. Geen demonstraties en ander gezeur. De instelling is “het is nu tijdelijk wat het is, we houden ons aan de regels en we zorgen voor onze naasten”. Iets wat hier in nederland soms ver te zoeken lijkt. La palma is groen/geel en dus mag je er heen reizen mits je een negatieve PCR test kan overleggen. De lokale bevolking heeft het toerisme nodig om te overleven.

 6. Tine Gotlieb

  Wat fijn dat er weer toeristen op La Palma zijn. Ik hoop voor jullie dat dit zo kan blijven doorgaan en dan in stijgende lijn natuurljjk. Ik was in augustus op La Palma en het was veel te rustig. Voor ons heerlijk, maar we hadden er een heel dubbel gevoel bij.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven