Rots door dak van restaurant Tazacorte

Het heeft flink geregend op La Palma. Ik ga je deze keer niet opnieuw lastig vallen met poëtische beschrijvingen over de schoonheid en de onschatbare waarde van iedere regendruppel die op Palmese aarde valt.

Ik wil het dit keer hebben over die ene grote kei die door regen uit de wand van El Time is losgeweekt.

Restaurant Montecarlo
Op maandagmiddag om 13.00 uur is er een rots vanaf El Time naar beneden gerold en door het dak gevallen van het restaurant Montecarlo. De rots heeft aanzienlijke materiële schade veroorzaakt. Het restaurant was op het moment dat de rots door het dak sloeg gesloten.

De rots brak in tweeën waarna een deel door de voorpui naar buiten is gerold. De schade aan het pand en het terras is groot. De rots rolde vervolgens tegen de muur tussen de boulevard en het strand.

We zijn op La Palma, misschien wel dankzij corona, van een groot menselijk drama bespaard gebleven. Het restaurant Montecarlo zou normaal gesproken open zijn geweest maar had vanwege het kleine aantal gasten, als gevolg van de pandemie, het restaurant gesloten.

Omzetverlies
Het probleem voor restaurant Montecarlo is op dit moment niet alleen de schade die hersteld moet worden, ook zal het de komende tijd rekening moeten houden met omzetverlies. Geen Palmero die het nu nog aandurft om een visje te eten in het restaurant.

Om de eilandbewoners gerust te stellen wijst de eigenaar van het getroffen restaurant er op dat er nooit eerder een steen naar beneden is gevallen. Helemaal zeker is de eigenaar van Montecarlo niet over de veilighed van zijn terras en restaurant: noodwerkzaamheden zullen volgens de uitbater nodig zijn om de helling te stabiliseren om verdere steenval te voorkomen.

Bron: prensa La Palma Foto: ElTime en El Dia

5 gedachten over “Rots door dak van restaurant Tazacorte”

  1. Fijn dat er geen mensen er waren. Ik hoop dat het alles meevalt wanneer de lente komt .heel veel sterkte

  2. Dat moeten forse buien zijn geweest. Altijd tricky in de bergen. Hoop dat de bergwand goed wordt gecontroleerd.

  3. Zonder negatief te willen doen… dit had (kan nog steeds) heel, heel veel erger kunnen zijn gezien de gebeurtenissen op Gomera met een vergelijkbare rotswand, een paar weken geleden. Ook daar, goddank, geen slachtoffers, op een paar vuile onderbroeken na.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven