La Palma, tiempos difíciles, todo pasará

Nu ook de laatste patiënt op La Palma van de IC is ontslagen klinkt het lentegezang van de vogels als nooit te voren. De lente geeft hoop, de dagen worden langer, de intensiteit van de zon neemt toe.

Fotoshot uit de promotiefilm La Palma.

Kapper
Met het lengen van de dagen neemt ook de onrust toe. Families die al dagen met elkaar om elkaar heendraaien in een kleine ruimte willen uitbreken, kleine en grote ondernemers willen aan de slag en mijn haar vraagt om een kapper. ´Tiempos difícilestodo pasará /moeilijke tijden maar alles gaat voorbij,’ schreef Fran uit San Andres toen ik hem vandaag de zoveelste annulering doorgaf voor zijn appartement.

Strenge lockdowm
Nederland heeft zijn intelligente lockdown, op La Palma hebben we een strenge lockdown. Zodra je het huis verlaat is de kans bijna 100 % dat je onderweg wordt aangehouden door de politie. Het contact met de dienders is kordaat, grappen worden er niet gemaakt. Opgelucht vervolg ik na een korte uitleg over het doel van mijn escapade zonder boete de reis naar de supermarkt.

Fotoshot noorden van La Palma promotievideo La Palma.

Verruiming maatregelen
De lockdown wordt vanaf dinsdag iets verruimd. Kinderen tot 14 jaar mogen een korte wandeling maken onder begeleiding van een ouder, het blijft verboden om een park te bezoeken.

Post-COVID-tijdperk
De vereniging van hotelhouders Ashotel mengt zich in de discussie nadat er een bericht in de krant ABC.es verscheen dat Spanje de gehele zomer gesloten blijft voor toeristen van buiten. Gaat het hier om een fakebericht of is er werkelijk sprake van plannen om Spanje de komende zomer te sluiten voor buitenlanders?

Als het aan Ashotel ligt, worden binnenkort alle hotels geopend. Om de veiligheid van de inwoners en toeristen in het post-COVID-tijdperk te garanderen wil de vereniging voor hotelhouders een snelle test en een traceerbare-app voor alle bewoners en bezoekers.

De eilandregering heeft alvast een promotievideo laten maken om de komende zomer de Spanjaarden enthousiast te maken om naar La Palma te komen.

Canarische eilanden resistent
Terwijl op sociale media fakenieuws en uiteenlopende meningen met elkaar rollebollen doen virologen een poging om een verklaring te vinden waarom de Canarische eilanden redelijk resistent lijkt te zijn tegen het coronavirus, ondanks de 1,3 miljoen bezoekers die in februari naar de eilanden zijn gevlogen.

Het Spaanse Meteorologische Agentschap hebben, zij het met een nog steeds weinig gedetailleerde analyse, ontdekt dat hoe meer hitte, hoe minder besmettingen het virus veroorzaakt.

Warmte en zon, een oase van rust en vogels die onze onrust alleen maar aanwakkeren. We moeten nog even geduld hebben.

Tiempos difícilestodo pasará!

Tekst: Siepko Wenning en Promotievideo La Palma

4 gedachten over “La Palma, tiempos difíciles, todo pasará”

 1. Ik heb begrepen dat de Spaanse regering deze zomer geen buitenlandse toeristen wil ontvangen. Ik begrijp dat wel, maar dat gaat een financiële ramp betekenen. Hopelijk gaan de Spanjaarden dan wel in eigen land op vakantie gaan, als ze er geld voor hebben.

 2. Monica Peeters

  Tiempos difíciles, todo pasará!
  Mooie conclusie, maar het is niet anders.
  Dit gaat voorbij, met ups en downs
  Monica P.

 3. it won’t be like this forever, the lockdown fades gradually and the sun begins to creep out !

  naast de de warmte, de zon, de liefde, de lente is er de Kunst, ook een
  1e levensbehoefte. Duik in je mooiste Kunst-boek, geniet en hou vol.

  ¡ todo pasará !

 4. Vandaag las ik in de krant dat regiopremier Torres toerisme op de eilanden gefaseerd wil invoeren. Eerst allen de onderlinge eilandbewoners, dan de spanjaarden en aan het eind van het jaar buitenlandse toeristen. Weet niet of dit bericht klopt maar het klonk wel betrouwbaar.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven