Terugkeer van La Palma complicado

Vertrekken van La Palma naar huis is op dit moment gecompliceerd.

Transavia heeft op zijn website de volgende informatie geplaatst.

We voeren geen repatriëringsvluchten uit vanaf La Palma en Fuerteventura. We adviseren je zelf naar Gran CanariaTenerife of Lanzarote te gaan en vanaf daar een vlucht terug naar Nederland te nemen.

Als we geen repatriëringsvluchten kunnen of mogen uitvoeren, probeer dan of je op een andere manier thuis kunt komen. Bijvoorbeeld met de trein of auto. Lukt dit niet, neem dan contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Met de trein of de auto naar Nederland terug te terugkeren is voor de gasten op La Palma geen optie. Op korte termijn vliegen of met de boot van La Palma is vrijwel onmogelijk.

Wat nu?
Het is onmogelijk op dit moment om concreet aan te geven wat de beste optie is. Ik raad iedereen aan die graag wil terugkeren om contact op te nemen met ministerie van Buitenlandse zaken. vragen-en-antwoorden/reisadvies-spanje

Aanmelden: informatieservice.nederlandwereldwijd.nl

Blijf je eigen e-mails controleren en volg de informatie op de website van Transavia, ik sluit niet uit dat er alsnog een oplossing komt voor de bezoekers die op La Palma vast zitten.

Er zijn op dit moment nog stoelen beschikbaar op de vlucht met Eurowings naar Dussendorf op 28 maart.  Tui-Fly heeft gasten toegezegd om 28 maart te vliegen van La Palma naar Brussel. Deze vlucht is niet via het internet te boeken. Op de website van Tui staat dat de gasten een Voucher zullen ontvangen die ze later mogen verzilveren.

HMS DDe Ruyter
Ondanks alle onzekerheid over de terugvlucht blijft er maar een optie over voor de gasten op La Palma; volg de informatiekanalen en wacht rustig af. Niemand wordt uit zijn vakantiehuis gezet. Het gaat om een tijdelijke situatie, de winkels zijn open en de schappen zijn goed gevuld. Op La Palma komt altijd alles goed.

Kees houdt goede hoop en stuurde ons een reactie per e-mail:
Ik ben benieuwd wanneer de HMS De Ruyter de haven van Santa Cruz binnenloopt om ons op te halen. Nu maar weer lekker de zon in met een boek.

Reacties vanuit Nederland
En ook vanuit Nederland krijgen we reactie´s. Elisabeth schreef ons:

Hier in NL wordt ook veel binnen gezeten. Ik ben daarom een internet-cursus Spaans begonnen. Leuk tijdverdrijf, prachtige taal en hopelijk zal ik bij mijn volgende verblijf in La Palma minder een nitwit in de supermarkt en restaurants zijn.

Henri vroeg zich het volgende af:

Vanwege de maatregelen mag niemand zijn huis verlaten. Hoe laten mensen hun hond eigenlijk uit?
Niemand mag het huis uit behalve om de krant te kopen, boodschappen te doen, bezoek aan apotheek en als uitzondering, om je hondje uit te laten. Op het sociale media worden hondjes aangeboden die je even kunt lenen om een blokje mee om te gaan. Een legale manier om even de benen strekken.

Was hangt te drogen 
Onze zoon Mees is na een reis van meer dan 12 uur van Gran Canaria gisterenavond laat thuisgekomen. Zijn was hangt al aan de lijn te drogen. Maandag ochtend staat zijn wekker weer, zijn lessen gaan gewoon door via het internet.

Er zit niets anders op dan de tijd met elkaar zo goed mogelijk door te brengen. Voor vanavond staat onze eerste salsa les gepland. Goed en vrolijk plan maar op dit moment van schrijven twijfel ik licht of mijn gemoedstoestand me in staat zal stellen om te dansen.

Tekst en foto`s: Siepko Wenning

8 gedachten over “Terugkeer van La Palma complicado”

 1. vanmiddag zaterdag 21 maart is een Tui vlucht vertrokken vanuit Brussel naar La Palma. Heb de vlucht gevolgd via Flight radar.

 2. Annemarieke Verheij

  wat een toestand… Ik hoop voor alle mensen die graag naar huis willen er een mogelijkheid komt. En anders zoals Kees schreef.. toch maar genieten van het zonnetje en een goed boek.
  Wat fijn dat zoon Mees goed is thuisgekomen.
  Ik kan me voorstellen dat je hoofd niet staat naar wat salsa dansen. Maar muziek doet een goed mens. Ik zeg… gedachten op nul en de heupen los.. go for it Siepko!

 3. Waarom zou je naar Nederland willen in een vliegtuig vol mensen in paniek, van wie er misschien iemand ziek is en waar mensen zeker geen afstand tot elkaar kunnen houden van 1-2 meter. Ik vermoed dat veel van ons in een huis zitten met een stuk grond eromheen waar gelopen kan worden. Wij rekenen erop dat we hier nog lange tijd niet weg kunnen. Het zij zo! There’s nothing to fear but fear itself, zei president Roosevelt tijdens de crisis van 1933! Churchill herhaalde deze woorden tijdens WO II. Hun woorden gelden zeker voor ons op dit veilige eiland. Ga gerust naar je Salsa lessen, Siepko.

 4. salsa les, op 1 1/2 meter afstand van elkaar??? Net op het nieuws: vluchten uit Spanje mogen niet meer landen in Nederland! Blijf gezond, houd afstand.

  1. Annemarieke Verheij

   Suzan, Salsa-les gaat via YouTube (zie het bericht van Siepko van 20 maart…)

 5. Karel, hartelijk dank voor dit ontnuchterende filmpje. Ik ben heel blij dat ik niet de enige ben die de paniek en de volslagen overtrokken reacties wereldwijd, onzinnig vindt. Kleine aanvulling hierop:
  Griepepidemie winter 2017/18 in Spanje:
  800.000 geïnfecteerden
  52.000 ziekenhuisopnames
  15.000 doden

 6. Kees Bezemer

  Voor wie toch graag vertrekken wil of moet: de NL ambassade heeft een invulformulier op Facebook gezet om te inventariseren:

  https://www.facebook.com/NLambassadeSpanje/

  Ik heb nog lang niet al mijn boeken uit, maar een reguliere terugkeermogelijkheid vanaf ons mooie eiland zou toch wel prettig zijn.

 7. Dank elke keer weer Siepko, voor je updates over het verblijf en vertrek uit la Palma.
  Als je diep in manhart kon kijken, zou je kunnen zien dat ik er best had willen zitten. De uitzichten vanuit een casita of uit de tuin, ruil ik zo’n voor mijn uitzicht over de Schelde en haar monding voor een langere periode. Met boeken, Spaans leren, je verdiepen in de rijke geschiedenis van het eiland, oh er is voldoende om je mee bezig te houden.
  De reden is meer dan erg. De impact enorm in elk land van de wereld waar het virus is opgedoken.
  Ik blijf het geïsoleerde leven bij jullie volgen. In Zeeuws Vlaanderen volg ik de opgelegde instructies op om gezond te blijven, gelijk aan die van jullie.
  Een koude straffe wind maar zonnige groet,
  Ingrid.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven