Lockdown La Palma met 15 dagen verlengd

De Spaanse regering zal de alarmtoestand met ten minste 15 dagen verlengen. De lockdown blijft in Spanje van kracht tot ten minste 11 april.

De Nederlandse regering heeft vluchten van Spanje naar alle luchthavens in Nederland verboden. De achterblijvers op La Palma voelen zich aan hun lot overgelaten nadat Transavia gisteren heeft aangekondigd de geplande vlucht van dinsdag te cancelen.

Bericht van de ambassadeur
Deze ochtend verscheen een hoopvol bericht van de ambassadeur Jan Versteeg dat via Facebook werd verspreid .

Het is absoluut de bedoeling van zowel het kabinet als van de luchtvaartmaatschappijen en touroperators dat Nederlanders die naar huis willen, terug moeten kunnen komen.

Om een beeld te krijgen welke Nederlanders er op dit moment in afwachting zijn van een terugvlucht moeten zich melden via: Buitenlandse zaken

Mocht je op eigen initiatief toch een manier hebben gevonden om terug te keren, meld je dan af via: ln.azubnimobfsctd@AC-DAM

Wat doe je in tijden van crisis?
Er zijn meerdere manieren om een crisis tegemoet te treden, je kunt bij de pakken gaan neerzitten of er een feestje van maken. De Palmeros kiezen massaal voor de laatste optie.

Nadat de minister president van Spanje bekend heeft gemaakt dat iedereen nog 15 dagen langer binnen moet zitten zijn er op La Palma op verschillende plaatsen huiselijke en intieme feestjes gevierd.

Feest vieren
Op balkons en veranda’s werden muziekinstallatie geplaatst en wie zingen kan geeft een privé-concert voor de gehele buurt. Ook onze buren, aan de andere kant van de straat, hebben het met een dansje en vrolijke muziek gereageerd op het bericht van de minister president Pedro Sanchez.

De lokale politie van Tazacorte heeft vandaag, om de moed erin te houden, meerdere optredens verzorgd.

Integreren
We hebben gisteren de eerste schuchtere salsa pasjes gezet, 1-2-3, 5-6-7. De echte Salsa dansers weten direct waar ik het over heb. Wanneer de lockdown na 11 april nogmaals wordt verlengd zullen ook wij de muziekboxen buiten plaatsen voor een dansje. Dat is pas echt integreren.

tekst: Siepko Wenning Video: Tazacorte

5 gedachten over “Lockdown La Palma met 15 dagen verlengd”

  1. Dirk Jan Compaan

    Misschien vreemd, maar de heimwee naar La Palma wordt door deze berichten alleen maar groter…
    En ik heb echt niks met dansen!

  2. Net vrijdag terug naar huis gevlogen met een speciale vlucht. Vandaag hebben wij gewoon weer geboekt voor volgend jaar zelfde tijd. Gaan er gewoon vanuit dat het leven dan weer normaal is. Het eiland, de mensen, wij denken aan ze en hopen dat men in ons eigen land het voorbeeld neemt aan Spanje. Volgens mij is dat de enige manier om zo snel mogelijk van dit virus verlost te zijn.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven