Carnaval op La Palma

Op La Palma worden alle kansen aangegrepen om het carnaval over een zo lang mogelijke periode uit te rekken.

In de week voor het officiële carnaval van start gaat, wordt de koningin van het feest gekozen, wie de mooiste jurk heeft is de winnaar. De verkiezing levert ieder jaar grote en extravagante jurken op. De meeste creaties van jurken zijn dermate groot dat ze uitsluitend op wieltjes kunnen worden voortbewogen.

Feest van de pruik
El Paso organiseert in de week voor het losgaan van het carnaval, het feest van de pruik. Het concept is eenvoudig, zet een pruik op je hoofd en de warming-up voor het echte knalfeest een week later kan beginnen. De gemeente zorgt voor de muziek.

De prijswinnende jurk categorie 65 +

Los Indianos
Vrijdag begint dan eindelijk het echte carnaval met als hoogtepunt op maandag Los Indianos in Santa Cruz. Een feest waarin alle deelnemers in het wit gekleed gaan en de terugkeer van de emigranten uit Cuba en Venezuela vieren.

Verkiezing mooiste jurk categorie kinderen.

Afscheid van het carnaval
En als dan echt het carnaval voorbij is, gaan alle feestneuzen die van geen ophouden weten nog een keer met z´n allen naar San Andres, waar in het weekeinde na het officiële feest het treurige afscheid van het carnaval op La Palma groots wordt gevierd.

Dood sardientje
In een lange optocht lopen in zwart geklede, heftig snikkende feestgangers achter een enorme maar dode vis (een sardientje) van papier-maché aan. Er is wederom swingende muziek en alcohol tot diep in de nacht,

De feestvierende Palmero wordt na het carnaval wakker met een zwaar hoofd en trekt zich terug in zijn schulp tot er op het eiland weer een feestje valt te vieren.

Foto`s: Eltime.es Tekst: La Palma Nieuws
Korte video: Los Indianos Santa Cruz
Programma carnaval Los Llanos (Spaans)

4 gedachten over “Carnaval op La Palma”

  1. Prachtig verhaal! Ze weten idd van geen ophouden als de treurstoet achter de vis van papier-maché na Aswoensdag is.

  2. waren er vorig jaar bij in Los Llanos en Santa Cruz en hopen de komende jaren het nogeens mee te maken. De nodige witte kledij afkomstig uit de Palmanese winkels ligt klaar in de kast.

  3. Ik ben 66 jaar en nog nooit carnaval gevierd tot vorig jaar toen zeiden mijn Italiaanse buren ga mee naar los indianos in Santa Cruz. Ik ben gegaan en keek mijn ogen uit. Wat een geweldige ervaring. Mijn witte kleding hangt klaar.. maandag.. ik kijk er nu al naar uit

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven