Verboden cactus gevonden op La Palma

In de gemeente El Paso is een cactus gevonden die niet tot de oorspronkelijke flora van het eiland behoort.

Een geraadpleegde bioloog heeft de cactus gedetermineerd als van het soort Cylindropuntia pallida. Ook in de gemeente Los Llanos zijn in april enkele exemplaren van de uitheemse cactus ontdekt.

Cylindropuntia.lapalma

De uitheemse cactus Cylindropuntia pallida reproduceert zich snel. De teelt en verkoop van deze plant met extreem harde stekels is sinds 2011 verboden. Het vermoeden bestaat dat het op een onregelmatige manier als sierplant is ingevoerd.

Flora La Palma

De cactus van het geslacht Cylindropuntia zijn ook aangetroffen op de eilanden TenerifeGran CanariaFuerteventura en Lanzarote. Door snel te handelen is het op deze eilanden gelukt om verspreiding ervan te voorkomen.

Bron en foto: La Palma Ahora
Gerelateerde artikelen: kattenstaart-bedreiging-voor-palmese-vegetatie

1 gedachte over “Verboden cactus gevonden op La Palma”

  1. Nic en Darijke

    Nu we toch op La Palma zijn zullen we die cactus in de gaten houden.
    Iets anders Siepko : we we waren vanmiddag wandelen bij la Cumbrecita en tot onze verbijstering liep daar een toerist in de gortdroge natuur een sigaret te roken. Er viel niets van te zeggen want er staan nergens verbodsborden of waarschuwingen voor het grote brandgevaar bij de aanhoudende droogte. Of is er een algemeen verbod om in de natuur te roken op La Palma?
    We hebben overigens erg veel plezier van je reisgids!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven