Vallende stenen in het noorden van La Palma

Een steen ter grootte van een vrachtwagen is donderdag op de weg de LP-1 gevallen ter hoogte van de kloof Gallegos.

Aardverschuivingen op de wegen van het eiland, met name als het regent zijn frequent. Het afbrokkelen van stenen die terecht komen op de weg in het noorden van La Palma gebeurt steeds vaker. De angst van weggebruikers in het noorden neemt toe.

steen op de weg

Volgens een technische rapport is een investering van 300.000 euro voldoende om een aanpassing te maken tegen de ernstige aardverschuivingen en stenenregens  in het noorden van het eiland. De voorgestelde oplossingen bestaat uit het plaatsen van dynamische schermen en anti-erosie geogrid.

Om een tragedie te voorkomen dringt de burgemeester van Barlovento Jacob Qadri aan om snel maatregelen te nemen en om een kruisje te slaan tijdens het passeren van de kloof van Gallegos.

Toevallig hebben Marjan en ik voor morgen een wandeling gepland van Franceses naar Barlovento waarbij we ook dit deel van de weg zullen passeren. We zullen minstens drie kruisjes slaan, onze adem inhouden en hopen op goed geluk.

Bron en foto: Elapuron
Informatie noorden van La Palma

4 gedachten over “Vallende stenen in het noorden van La Palma”

  1. Joop Arnoldus

    Hennig an zou ik zeggen, veel geluk..volgend jaar zomer hebben wij weer 3 weken op La Palma

  2. Annemarieke Verheij

    Fijne wandeling morgen en niet te lang je adem inhouden hoor! Dan loopt het zeker niet goed af…

  3. Kruisjes slaan, adem inhouden en hopen op goed geluk, lijkt mij niet afdoende! Zo snel mogelijk die 300.000 euro investeren om erger te voorkomen.

  4. Wij waren die dag daar in de buurt, we hebben geluk gehad. Siepko, nu snap ik dat je het daar prachtig vind. Wij hebben tussen Franceses en Don Pedro gelopen. Gr. Jack en Marjet

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven