Finca Paraiso een stap naar rust en evenwicht

Het besluit om te emigreren naar La Palma kan snel worden gemaakt, het blijft een enorm stap om een nieuw leven op te bouwen op het eiland. Het eerste jaar is voor de meeste nieuwkomers intens en vermoeiend. Het leren van een nieuwe taal is niet gemakkelijk en de afstand tot je beste vrienden kan als een gemis worden ervaren.

Karel en Marja Brummer maakten begin dit jaar voor de tweede keer de stap om alles achter te laten. Vijftien jaar geleden openden ze een dorpshotel in de Bourgogne, begin dit jaar kwamen ze naar La Palma.

finca paraiso la palma

De eerste kennismaking van Karel en Marja met de Canarische Eilanden was een vakantie op Tenerife. De rondreis op La Palma, het jaar daarna, kwam na Tenerife als een verademing. Vanaf de eerste kennismaking werd La Palma iedere winter opnieuw bezocht om te wandelen en vanwege de rustige strandjes en de ontspannen eilandsfeer.

In 2016 besloot het echtpaar om het hotel te verkopen en om nog een keer in hun leven een grote stap te ondernemen. Tijdens de vakanties op La Palma werden niet alleen de wandelpaden en strandjes bezocht maar ook de plaatselijke makelaars.

Het hotel in Frankrijk werd in 2018 verkocht, vrienden werden uitgezwaaid en de huisraad werd in een container verscheept naar het nieuwe onderkomen op La Isla Bonita. Begin februari werd de container vanuit de haven van Santa Cruz naar het zonnige westen van La Palma getransporteerd. Aan de voet van de altijd groene Cumbre Vieja begint het echtpaar uit Brabant aan een nieuwe start.

karel marja la palma

Na 15 hectische en intensieve jaren in de Bourgogne hopen Marja en Karel op La Palma meer rust te vinden. Echt rustig was het tot op dit moment nog niet. Op het landgoed Finca Paraiso staan behalve het woonhuis twee appartementen die grondig zijn gerenoveerd.

In het hotel in Frankrijk werd er dagelijks gekookt voor de gasten. In de appartementen Finca Paraiso bevindt zich een luxe keuken en kunnen de gasten zelf kokkerellen. De tijd die Marja en Karel daarmee besparen wordt op dit moment zoveel mogelijk benut om Spaans te studeren. Je vocabulaire uitbreiden met Spaanse woorden helpt om op het eiland te integreren en om je thuis te voelen op La Palma.

Foto´s: Karel en Marja Tekst: La Palma Nieuws
Meer informatie: fincaparaiso-lapalma.com

1 gedachte over “Finca Paraiso een stap naar rust en evenwicht”

  1. piet wijdenes

    Hoi Siepko,
    Ik heb deze mail meteen doorgestuurd naar vrienden van ons, want die zijn in Frankrijk hun gast geweest, ik kreeg meteen al een reactie van ze , heel erg leuk en fijne mensen.
    groetjes ook aan Marjan
    Piet

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven