Storm zorgt voor ongemakken op La Palma

De storm van dinsdagnacht is niet ongemerkt aan La Palma voorbij gegaan. In het westen van La Palma bereikten de golven een hoogte van zes meter.

Bewoners in Bombilla van de huizen direct aan zee moesten afgelopen nacht hun woning verlaten. Het water van de oceaan sloeg in Tazacorte en Puerto Naos over de boulevard en bedekte het met een laag zand.

De wind die in Santa Cruz de La Palma een snelheid van 135 kilometer per uur bereikte heeft gezorgd voor schade. Een oude laurierboom bij het bedevaartkerkje Las Nieves is omgewaaid en op een auto gevallen. De bestuurders kwamen met de schrik vrij. Ook is er een palmboom omgewaaid langs de toegangsweg naar de hoofdstad. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.

Strand van Tazacorte heeft zich verplaatst naar de boulevard.

Het is alweer enkele jaren geleden dat op hetzelfde moment water stroomde door de kloven Las Angustias en Las Nieves ten noorden van Santa Cruz.

Het vliegveld was het grootste gedeelte van de dag gesloten. Internationale vluchten van Oslo, Londen, Hannover en Stuttgart werden omgeleid naar Tenerife.

Scholen op La Palma, El Hierro, La Gomera, Tenerife en Gran Canaria blijven woensdag gesloten.

Foto: Canarias 7 Video: Juan Fernando Perez Martin Bron: La prensa La Palma
Gerelateerde artikelen: Weer La Palma

3 gedachten over “Storm zorgt voor ongemakken op La Palma”

  1. kennelijk heel bijzonder zo’n storm op la palma. maar vergeleken met andere delen van de wereld valt de schade tijdens zo’n storm mee……..

  2. Maand geleden waren we nog in Bombilla. Zittend aan het strandje, kijkend naar de zee, dacht ik nog: wat zou er gebeuren met die huisjes als er grote golven overspoelen?
    Hier nu het antwoord. Bizar hoor.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven