Vriendelijke storm raast over La Palma

Toeristen vast op strand, vliegtuigen die nooit aankwamen, ravage door storm op de Canarische Eilanden. De Telegraaf opende zondagmiddag zijn digitale editie met dit onheilspellende bericht. Niet veel later kreeg ik een bezorgde vader aan de lijn: ´Alles goed bij jullie?’

De weersverwachtingen waren niet mild, de storm die in werkelijkheid La Palma aandeed was niet veel meer dan een vriendelijke regenbui. Lekker voor de tuin maar spijtig voor alle bezoekers die op La Palma verblijven.

Door de kloof Angustias stroomt water vermengd met zand naar de Atlantische Oceaan.

In Puntagorda viel de meeste regen, ongeveer 60 liter per vierkante meter. Ook in het naar water hunkerende westen en zuiden viel deze keer neerslag.

De meest intense windvlaag werd genoteerd in Puntagorda en Garafia, de wind had hier een snelheid van 100 kilometer per uur. Er deden zich op La Palma geen ongelukken voor. Het vliegtuig uit Frankfort maakte een doorstart om later op dag alsnog te landen op La Palma. Vluchten naar La Palma vanaf andere Canarische Eilanden kwamen met vertraging aan.

Vandaag schijnt opnieuw de zon, maar een nieuwe bui schijnt alweer in aantocht te zijn.

Foto: El Apuron
Gerelateerde artikelen: La Palma weer

Scroll naar boven