Tazacorte ontvangt in 2018 twee cruiseschepen

Al die miljoenen euro’s voor het verlengen van de dijk in Tazacorte zijn niet helemaal voor niets geweest. De kostbare verlenging van de dijk was volgens de regering van de Canarische Eilanden een prioriteit om cruiseschepen in de haven van Tazacorte te kunnen ontvangen.

Na de opening van de haven in 2015 overheerst echter de totale stilte, geen enkel cruisschip heeft tot op de dag van vandaag zijn trossen uitgeworpen op de kade van Tazacorte.

Drie jaar na de opening van het nieuwe haventerrein van Tazacorte gaat het dan toch echt gebeuren. Voor het jaar 2018  staan er maar liefst twee cruiseschepen gepland om een bezoek te brengen aan de gloednieuwe en ongebruikte westelijke haven van La Palma.

Op 11 oktober 2018 zal in de vroege ochtend de MS Island Sky de haven van Tazacorte aandoen. Het schip heeft een lengte van 90 meter. Het kleine maar luxe cruisescheepje heeft een capaciteit van 59 suites en een bemanning van ongeveer 60 personen.

Een maand later, op 12 november, arriveert om 6 uur in de ochtend de cruise MS Serenissima in de haven van Tazacorte, waar hij zal blijven liggen tot een uur voor middernacht. Het is een schip van 87 meter lang en biedt plaats aan 95 passagiers en 60 bemanningsleden.

Een woordvoerder van de regering van de Canarische Eilanden zegt hard te werken om het aantal cruiseschepen voor de haven van Tazacorte uit te breiden. De komst van cruiseschepen genereert inkomsten, niet alleen in de gemeente Tazacorte, maar ook in de rest van het eiland.

Bron: prensa La Palma Foto haven: La Palma Nieuws
Gerelateerde artikelen: Opening haven Tazacorte

Scroll naar boven