Canarische eilanden verbiedt hanengevechten

De regering van de Canarische Eilanden heeft een wet aangepast waardoor er een einde komt aan het organiseren van hanengevechten.

In 1991 nam de regering van de Canarische Eilanden een wet aan met een verbod op bloedige shows waarin dieren zoals stieren deelnamen. De enige activiteit die niet in de wet werd opgenomen was het verbod op hanengevechten. De regering was toen nog van mening dat hanengevechten behoorden tot een traditionele activiteit op de Canarische Eilanden.

hanen gevechten la palma

De aankondiging van het verbod op hanengevechten wekte verontwaardiging bij fans van deze activiteit. De voorzitter van de vereniging van hanengevechten José Luís Martín verdedigt hanengevechten als zijnde een traditie die in stand moet worden gehouden.

´ Al meer dan 300 jaar worden er op de Canarische Eilanden hanengevechten georganiseerd. Het vechten zit de Canarische vechthaan in het bloed, als de hanen zeven maanden oud zijn beginnen ze al met vechten tot de dood er op volgt. Omdat de vechthanen tijdens de wedstrijden worden uitgerust met plastic bescherming leidt het gevecht niet tot de dood van de vogel.

Deze traditionele opvatting wordt niet gedeeld door dierenbeschermingsorganisaties en de regering van de Canarische Eilanden. Het tegen elkaar laten vechten van hanen is een bloedige activiteit die voldoet aan de EU-verordeningen inzake dierenbescherming.

Bron: ElPais Foto: La Palma Nieuws

Scroll naar boven