Tassen weer uitgepakt na onrustige nacht op La Palma

De meeste bewoners van El Paso en Fuencaliente hebben slecht geslapen. Rustig je ogen dicht doen terwijl er vanuit huis de vlammen op de Cumbre Vieja zichtbaar zijn is niet echt bevorderlijk voor een goede nachtrust. Een groot aantal huishoudens in het Dal van Aridane hadden hun koffers met de meest waardevolle gereed voor een snel vertrek. Ongeveer 2500 bewoners hebben voor de nacht hun huis verlaten.

tassenklaarvoorvertrek
Tassen klaar voor een eventueel snel vertrek

De aanwakkerende wind, de hoge temperaturen en de extreem droge lucht maakt de ontwikkeling van de bosbrand onvoorspelbaar. Het vuur dat het eiland vanaf woensdagmiddag teistert en het leven heeft gekost aan een brandbestrijder heeft inmiddels 3000 hectare pijnbos in vlammen gezet.

Na een onrustige nacht hebben we de tassen weer uitgepakt. De brandhaard bij El Paso lijkt redelijk onder controle. In het zuiden wordt op dit moment met man en macht gewerkt om het oprukkende vuur te bestrijden.

Er zijn op dit moment 8 helikopters en drie blusvliegtuigen aan het blussen om het vuur onder controle te krijgen.

Bronnen: divers Foto: La Palma Nieuws

1 gedachte over “Tassen weer uitgepakt na onrustige nacht op La Palma”

  1. Greet Jansen

    Heftig om het van zo dichtbij mee te maken. Erg triest dat er iemand overleden is en dat er zoveel hectare verbrand is. En dat alles door een onachtzaam iemand. Hopelijk krijgen ze het snel onder controle, zodat iedereen weer rustig kan slapen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven