Bosbrand op La Palma eist slachtoffer

Bij de bosbrand op La Palma is een slachtoffer gevallen. Het gaat om een 54 werknemer van dienst bosbeheer.

De brandbestrijder en het hoofd van de groep bosbeheer werd tijdens een inspectietocht verrast door het vuur. Zijn collega’s vonden deze ochtend zijn levenloze lichaam. Francisco José Santana laat een gezin met vijf kinderen achter.

bosbrand-lapalma-rayco
De bosbrand ter hoogte van San Nicolas en Jedey (foto: Rayo)

Ondertussen wordt er ook steeds meer duidelijk over de oorzaak van de bosbrand. Het zou gaan om een 27-jarige inwoner van El Paso van Duitse afkomst die na een toiletbezoek in het bos het toiletpapier zou hebben verbrand waarna het vuur zich snel heeft verspreid.

Het vuur dat gisterenmiddag rond 14.30 uur door de wind werd aangewakkerd is een dag later nog altijd niet onder controle Uit voorzorg zijn de bewoners van San Nicolas Jedey en las Manchas geëvacueerd.

De gehele nacht is er doorgewerkt om de bosbrand onder controle te krijgen. Op dit moment wordt er tegen het vuur gestreden door meer dan 150 man, een tiental blusauto´s, vijf helikopters en twee blusvliegtuigen.

Foto: Rayo

2 gedachten over “Bosbrand op La Palma eist slachtoffer”

  1. Wat erg om dit te lezen!
    Iemand die dit prachtige eiland probeert te beschermen en daardoor om het leven komt.
    En veel verdriet achterlaat bij zijn familie.

    Meer kan ik niet zeggen, maar ik vind het heel droevig.

    Ineke.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven