Prijswinnaars El Gordo op La Palma

El Gordo (de dikke) is de naam van de jaarlijkse Nationale kerstloterij in Spanje. De loterij is immens populair, bijna iedere Spanjaard heeft wel een lot en kijkt met spanning uit naar de trekking op 22 december.

 

kantoor.gordo-elpaso
Het kantoor waar het lot voor El Gordo is gekocht in El Paso.

Bijna altijd wordt er gezamenlijk met de familie of collega’s een lot gekocht, of het lot wordt via het verkooplokaal verdeeld onder tien verschillende bewoners uit dezelfde buurt. De prijs van een lot is 200 euro, de meeste deelnemers kopen een décimo, een tiende lot voor 20 euro.

Enkele jaren geleden viel de hoofdprijs op La Palma en werd het prijzengeld verdeeld onder 10 buschauffeurs die samen een lot van 200 euro kochten.

Ook dit jaar kunnen enkele Palmeros de vlag uithangen. In El Paso is een décimo verkocht waarop de vierde prijs is gevallen, een bedrag van 100.000 euro. In Los Sauces krijgt een inwoner binnenkort 50.000 euro bijgeschreven op zijn rekening.

Bron en Foto: El Apuron

Scroll naar boven