Landelijke verkiezingen op La Palma rustig verlopen

Op La Palma gingen zondag 20 december 41.222 kiezers, oftewel 64,37 % van de kiesgerechtigden naar de stembus om een stem uit te brengen voor de landelijke verkiezingen.

De regerende Partido Popular behaalde 33,63% van de stemmen, gevolgd door de Psoe met 23,77 %. De Canarische nationalisten daalden naar 13.04 %. De nieuwkomers Ciudadanos behaalde 9,45 % en Podemos ontving 14.01 % stemmen.

stemlokaal.santa.cruz,lapalma
Stemlokaal in Santa Cruz de La Palma

Om te kunnen stemmen werden er 74 scholen geopend. De verkiezingen verliepen op La Palma zonder incidenten.

Of er in Madrid snel een nieuwe regering kan worden gevormd wordt betwijfeld. De Partido Popular verloor de meerderheid aan stemmen en zal voor het eerst in de geschiedenis van Spanje een coalitie moeten vormen met een andere partij. Alleen met aartsrivaal Psoe is het mogelijk om tot een meerderheid te komen. Een regering gevormd door deze twee kemphanen lijkt uitgesloten.

Bron en foto: El Diario

Scroll naar boven