Gemeente Los Llanos plaatst fietsenrekken

Wat ik de eerste jaren het meeste miste op La Palma waren niet de zakken drop of een boterham met pindakaas maar een fiets om vanuit huis op eigen kracht overal naar toe te kunnen rijden. Het aanschaffen van een fiets is op La Palma geen enkel probleem, de enorme hoogteverschillen op het eiland in combinatie met de warmte maken het fietsen op het eiland zwaar. Om het ritje vanaf ons huis naar de supermarkt te maken moet meer dan 300 meter hoogteverschil worden overbrugt, een hele klim voor een paar boodschappen.

fietsen.lapalma
Fietsenrekken geplaatst in Puerto Naos (foto: eldiario)

Toch zie je de laatste jaren met name in Los Llanos en Santa Cruz steeds vaker een Palmero op een fiets. Los Llanos beschikt zelfs over een met Europese subsidie aangelegde fietsbaan en sinds deze week over een honderdtal fietsenrekken. De gemeenteraad is er van overtuigd dat de installatie van de fietsenstallingen de toename van het aantal gebruikers van de fiets zal bevorderen.

Tekst: La Palma Nieuws
Fietsen op La Palma

Scroll naar boven