Voetbalclubs van vasteland klagen over lange reis

De voetbalclub van La Palma is gepromoveerd naar een hogere competitie en speelt het komende jaar zijn uitwedstrijden op het vaste land. Speelde het team het afgelopen jaar nog tegen clubs van het eiland en enkele andere Canarische eilanden, dit jaar moet er om een wedstrijdje te kunnen spelen een lange reis worden gemaakt.

Voor een voetballers van de Canarische eiland is het de normaalste zaak van de wereld om te reizen maar de teams van het vaste land die voor een voetbalwedstrijd naar La Palma moeten klagen steen en been.

voetbal.op.lapalma
Om een wedstrijd te spelen in het voetbalstadion van La Palma moet door een groot aantal voetbalteams een lange reis worden gemaakt.

Vijf dagen in de week vertrekt er een directe vlucht vanaf Madrid naar La Palma, op alle andere dagen moeten de sporters een tussenstop maken op Tenerife of Gran Canaria. En om in Madrid te komen is bijna altijd of een slopende busreis of een extra vlucht nodig. Maar zelden kan er op de dag van de wedstrijd zowel de heen als de terugreis worden gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat er een overnachting gepland moet worden voordat de wedstrijd op La Palma gespeeld kan worden. Reizen van meer dan 24 uur zijn geen uitzondering.
Daarbij klagen de voetbalteams van het vaste land over het tijdsverschil van een uur en de Canarische hitte.

De Canarische Eilanden zijn volgens een van de klagende trainers perfect voor een vakantie met zon en strand maar totaal ongeschikt om te voetballen.

Tekst: La Palma Nieuws Foto: Facebook Mensajero

Scroll naar boven