Vogel uit de boom gered op La Palma

De kranten op La Palma staan nog altijd vol met berichten over de herstelwerkzaamheden na de vulkaan. Om heel eerlijk te zijn, ik heb even genoeg van de vulkaan.

Brandweerman met papegaai (foto:Eltime.es)

Papegaai
Ik wil het liever hebben over een ontsnapte papegaai die uit een 10 meter hoge boom is ´gered` door de brandweer. Om de tropische vogel terug te kunnen brengen naar de eigenaar moest het verkeer tijdelijk worden stilgelegd.

Dit zijn de berichten die me gelukkig maken. Niet omdat de papegaai terug moest in zijn kooi maar wel dat de brandweer zich weer bezig kan houden met waarvoor het is bedoeld: vogels vangen in een boom. Het leven op het eiland draait niet alleen maar om de vulkaan.

Het is een van de redenen waarom El Paso dit jaar extra groot gaat uitpakken tijdens de processie van de maagd van het pijnbos.

Het kerkje in La Rosa, het huis van de maagd van het pijnbos. (Foto:S.W.)

Feest
Eindelijk weer eens een groot volksfeest en dit keer in de schaduw van de gedoofde vulkaan.

Zet maar alvast in je agenda de datum 20 augustus. De Virgen del Pino zal vanuit het kerkje in La Rosa afdalen naar het dorpshart van El Paso.

De burgemeester van El Paso Sergio Rodríguez bereidt de bewoners voor op een emotioneel weerzien met de heilige maagd van het pijnbos.

De Virgen del Pino zal volgens de burgemeester sterker als ooit tevoren een symbool zijn van eenheid, toewijding en hoop dat ons zal aanmoedigen om samen verder te gaan. Er zullen emotionele momenten zijn zoals het bezoek van de heilige maagd aan de door de vulkaan zwaar getroffen buurt van Las Manchas.

Ik wilde het woord vulkaan zo veel mogelijk vermijden dit keer. Dat is niet gelukt, in dit korte nieuwsbericht heb ik zes maal het woord vulkaan gebruikt, deze niet meegeteld.

Meer lezen: Feest vieren is ook cultuur

 

 

Video processie Virgen del Pino 2015

4 gedachten over “Vogel uit de boom gered op La Palma”

  1. Leuk, om het ergens anders over te hebben, Siepko!
    Het is trouwens een halsbandparkiet, denk ik. Die vreten aan het voer van onze mussen en andere kleine vogeltjes en krijsen als ze langs komen. Maar met HR++ glas hoor je er weinig van gelukkig! Wel een mooie beest!
    Goed weekend!

  2. was geraakt door het verhaal van la Virgen del Pino en liep even tussen de Palmeros..
    Wat gebeurt er in het 2e filmpje als de mensen die de Madonna dragen, zich naar ‘n bepaald huis wenden, waar zij herhaaldelijk haar naam roepen?
    Overigens fijn Siepko even niet over de v………te hoeven praten en derhalve het toch 6 keer te moeten noemen .
    groet.

  3. Heika Smook

    Je verhaal over de Palmers heb ik met heel veel interesse gelezen. Weer een prachtig verhaal van jou. . Ik kijk al weer uit naar het volgende. (En wacht er nog steeds op dat je een boek gaat schrijven)
    Gr. Heika

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven