Luis Morera, een polyvalente kunstenaar

Lanzerote had César Manrique, de veelzijdige kunstenaar die een stempel wist te drukken op het eiland. La Palma heeft Luis Morera, de polyvalente kunstenaar die graag zijn ideeën en ideologie uitstrooit over het eiland. Lanzerote volgde de kunstenaar César Manrique met zijn plannen, de meeste ideeën van de Palmese kunstenaar Luis Morera, voor een beter en mooier La Palma, worden genegeerd.

plaza glorieta La Palma
Plaza Glorieta in Las Manchas.

Iedereen op het eiland kent Luis Morera van zijn schilderijen, en het kleurrijke plein Plaza de Glorieta, het park Antonio Gómez Felipe Park in Los Llanos en zijn liedje en poëzie. Luis Morera laat zich inspireren door de schoonheid van La Palma en zijn liefde voor het leven.

Schilderij Morera
Schilderij Los Indianos van Luis Morera.

Ter gelegenheid van zijn 71 ste verjaardag gaf de kunstenaar afgelopen weekeinde een groots concert. Het podium was te klein voor de 70 muzikanten en het 80 stemmen tellende koor. Ongeveer 2000 bewoners kwamen naar El Paso om getuige te zijn van dit evenement.

Luis Morera tijdens concert in El Paso.

 

Morera is niet een artiest om het publiek te vermaken met populaire meezingers. Het publiek moest wachten tot het laatste lied om het bekende Ach Guañach mee te zingen.

Morera is Morera en kiest het repertoire dat hij wil brengen. Het is waarschijnlijk om deze reden dat de Palmese kunstenaar op het eiland wordt gewaardeerd maar niet wordt aanbeden.

Tijdens het optreden maakte Luis Morea gebruik om zijn boodschap uit te dragen. ´We moeten onze Canarische identiteit verdedigen en het historische, artistieke en natuurlijke erfgoed van het eiland beschermen.’

Tekst: La Palma Nieuws Foto´s: Eltime.es
Gerelateerde informatie: Plaza Glorieta

1 gedachte over “Luis Morera, een polyvalente kunstenaar”

  1. Ja, geweldige kunstenaar.
    Zeker dat Los Indianos, daar is meer werk van. Zie Manu Marzan.
    Ruud Gouw.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven