Tunnel tussen oost en west La Palma wordt verbeterd

De oude tunnel om van het oosten van La Palma het westen te bereiken zal worden verbeterd. De werkzaamheden zullen ongeveer 6 maanden in beslag nemen en starten nog voor het einde van dit jaar of begin 2018.

De oude tunnel dateert uit de jaren 70 en heeft in al die tijd slechts enkele verbeteringen ondergaan aan de verlichting en het wegdek. Tijdens de renovatie zal extra aandacht worden besteed aan de veiligheid van de tunnel.

De oude tunnel tussen oost en west La Palma.

Het verkeer zal worden omgeleid door de lager gelegen nieuwe tunnel met twee rijbanen. De politie heeft aangekondigd om in de periode waarin beide richtingen van de nieuwe tunnel gebruikt zullen worden er extra scherp zal worden gecontroleerd of de verkeersregel strikt worden nageleefd.

Weggebruikers die regelmatig van het oosten naar het westen van La Palma rijden hopen stilletjes dat de werkzaamheden aan de oude tunnel langer zullen duren dan gepland. De reis van het oosten naar het westen van La Palma door de nieuwe tunnel is ongeveer 10 minuten sneller dan wanneer er gebruik moet worden gemaakt van de hoger gelegen oude tunnel.

Bron: Prensa La Palma Foto: La Palma Nieuws

Scroll naar boven