Succes strand Santa Cruz de la Palma valt tegen

Het aantal bezoekers voor een van de meest ambitieuze bouwprojecten van de afgelopen tien jaar in La Palma, het strand van Santa Cruz de La Palma, valt tegen.

De eerste week na de opening werd het stadsstrand van Santa Cruz drukbezocht door nieuwsgierige badgasten. Een maand later leek het strand meer op een leeg woestijnlandschap dan op de wervelende bron van dynamiek waarop werd gehoopt.

De inzet van het gemeentebestuur om het strand aantrekkelijk te maken voor toeristen is nog zonder succes. Alleen de bewoners van Santa Cruz zelf maken gebruik van het stadsstrand.

strand santa cruz de la palma

Het ontbreken van parkeerplaatsen is een van de redenen waarom potentiële bezoekers het strand voorbij rijden. Het zeewater lijkt troebel omdat het zich vermengd met het zand van de bodem en er waait regelmatig een stevige wind uit het noordoosten.

De afstand tussen de aangrenzende restaurantjes en terrassen is te ver verwijderd van het strand waardoor er geen echte visuele connectie is ontstaan tussen de stad Santa Cruz en het nieuwe strand. Er is op dit moment geen geld beschikbaar om de weg tussen het strand en de eerste bebouwing aantrekkelijk te maken voor voetgangers en badgasten.

Na een investering van 34 miljoen euro en werkzaamheden die zes jaar hebben geduurd werd het strand op 16 mei geopend door de minister Isabel García Tejerina van Landbouw, Visserij, Voedsel en Milieu.

Bron: Eltime.es Foto: La Palma Nieuws
Gerelateerde artikelen: eerste badgasten strand Santa Cruz de la Palma

3 gedachten over “Succes strand Santa Cruz de la Palma valt tegen”

  1. Als je ‘t vergelijkt met ‘t strand bij Puerto Tazacorte is het verschil wel heel groot. Daar is ‘t op de boulevard altijd gezellig om iets te eten of te drinken.

  2. Ja idd … ik trof tot 3x toe een vrijwel leeg strand aan. Mooi lang en breed strand. Dat wel. Parkeren is idd een groot probleem. De P garage is nog redelijk beloopbaar maar ja ook die is niet heel erg groot.

  3. De ligging kan inderdaad niet tippen aan het gezellige tazacorte of puerto naos. Hadden zwemspullen meegenomen naar santa cruz, maar zijn na de stadstour toch weer teruggereden naar ons hotel en hebben ervoor gekozen om daar aan het zwembad te gaan liggen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven