Museum La Zarza staat stil in de tijd

Terwijl de rest van de wereld producten uit de jaren 80 verkoopt als vintage of retro kun je op La Palma in het museum La Zarza nog VHS videobanden kopen alsof het gaat om de laatste uitvinding.

Een aantal van jullie zal met weemoed terugdenken aan het Video Home System. Deze banden werden geproduceerd door JVC, Panasonic en andere Japanse merken. De videobanden hadden een opnametijd van ongeveer 2 uur. De VHS werd in 1995 overschaduwd door de dvd, met minder gewicht, betere weergave en een langere afspeeltijd.


Terwijl de gehele wereld is overgestapt op eigentijdse communicatiemiddelen leeft men in het noorden van La Palma nog in het ´VHS-tijdperk.`

Bezoekers van het museum La Zarza worden nog altijd verouderde videobanden met toeristische informatie over La Palma getoond en verkocht in het Engels, Duits, Frans en Spaans. Het museum ontvangt dagelijks tussen de 30 en 40 bezoekers. De interesse voor de aanschaf van een VHS videoband met informatie over La Palma is nihil.

In 2015 heeft het ministerie van Cultuur en Erfgoed van de eilandregering 10.000 beschikbaar gesteld om het museum te moderniseren.
Twee jaar na het besluit om het museum een eigentijds jasje te geven is er nog niets verbeterd. De VHS-banden liggen nog altijd te wachten op een koper.

Bron en tekst: Eltime.es Vertaling: La Palma Nieuws

Scroll naar boven