De restaurants van El Remo gaan weer open

De populaire visrestaurants Aterure, kiosk 7 Islas en El Calamar in het kustplaatsje El Remo zullen binnen enkele weken worden heropend.

De restaurantjes werden in augustus 2015, na tientallen jaren zonder wettelijke controle te hebben gefunctioneerd, vanwege juridische en administratieve redenen gesloten en enkele maanden daarna afgebroken. Wat in de jaren negentig begon als een kleine bar groeide beetje bij beetje uit tot een druk bezochte eetgelegenheid met een terras, een tuin en enkele bijgebouwen.

restaurant-elremo-heropening
Een van de drie restaurants in El Remo in aanbouw.

Naast het illegaal bebouwen van de kuststrook waren er ernstige twijfels over een aantal commerciële activiteiten van de restaurants, zoals de in- en verkoop van vis. Deze excessen en misstanden zijn nu opgelost door het ministerie van de kusten.

Bewoners en bezoekers van La Palma kunnen binnen enkele weken weer genieten van de heerlijke locatie aan de Atlantische Oceaan voor het eten van vis en papas arugadas met aiolie en mojo verde tijdens zonsondergang .

De nieuw gebouwde eetgelegenheden aan de kust zullen aan alle wettelijke vereisten die de wet stelt voldoen en kunnen straks legaal hun activiteit uitvoeren.

Bron en foto: El Time.es
Gerelateerde artikelen: Doek valt voor restaurants in El Remo 

5 gedachten over “De restaurants van El Remo gaan weer open”

 1. Rob van Beek

  Wij waten er vorig jaar voordat het werd gesloten en ik betreurde het idee dat ik er nooit meer zou eten aan het strand met de prachtige zonsondergang en de heerlijke visgerechten. Eind september keren wij weer terug naar dit heerlijke eiland en hopelijk zijn de restaurants daar dan weer open.. Zou toch heerlijk zijn

  1. Nicoline en Marcel

   Ik duim voorjullie dat de restaurantjes weer open zijn, is zo een leuke,
   unieke plek!

 2. Barbra van Drunen

  Yesssss! Wat een feest, de beste plek om te eten bij ondergaande zon is weer open!

 3. Nicoline en Marcel

  Dat is goed nieuws! Een plek waar we zo vaak zijn geweest en heel graag in oktober weer heengaan!
  De sfeer in El Remo is heerlijk…..en het eten ook!

 4. R. Vellinga

  In juli was ik nog in El Remo. Ik vond het er nog steeds prettig, maar een cafe cortado of een visje maakt het allemaal net wat aangenamer. Hopelijk is het straks weer de mooie aansteekplaats die het was.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven