Haven van Tazacorte ideaal om te rolschaatsen

Na de opening van de haven van Tazacorte een jaar geleden heeft de haven nog altijd geen economische voorspoed gebracht. Grote cruiseschepen, ferry’s of containerschepen hebben het haventerrein nog niet aangedaan.

Alleen de dorpsbewoners van Tazacorte en een enkele verdwaalde toerist maken gebruik van het enorme havengebied, de geasfalteerde ondergrond is ideaal om er te rolschaatsen, te fietsen of om te wandelen. Vanaf de kade wordt er gevist.

tazacorte-haven
De haven van Tazacorte (foto: Wim del Arte)

De vereniging van ondernemers op La Palma (Esurapal) roept de politici op om de enorme investering die is gedaan om de haven te realiseren rendabel te maken. Maar of het de bestuurders van het eiland gaat lukken om de haven van Tazacorte leven in te blazen valt te betwijfelen. Dertig kilometer ten oosten van La Palma functioneert de haven van Santa Cruz uitstekend met snellere verbindingsmogelijkheden met de overige Canarische Eilanden, het Spaanse vasteland en Afrika.

De haven van Tazacorte is met Europees geld tot stand gekomen en wordt gezien als een van de grootste geldverspillende projecten van de afgelopen decennia.

Tekst: La Palma Nieuws Foto: Wim del Arte

Gerelateerde artikelen en foto´s:
Opening van de haven van Tazacorte

Scroll naar boven