Chiquichá, een vergeten spel

Chiquichá is een intelligentie spel dat al ver voor de verovering van La Palma door de oorspronkelijke bewoners werd gespeeld. Er zijn 60 variëteiten van dit spel gevonden in verschillende archeologische sites. Het spel komt van oorsprong uit de klassieke en Egyptische oudheid.

prehistorische.spelen.lapalma
Chiquichá

De minister van Cultuur van La Palma is van plan om 15 speelborden te plaatsen in en rond het museum in Los Llanos voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ook zullen er lessen en een competities worden georganiseerd om het vergeten spel weer onder de aandacht te brengen.

Bron en foto: La Palma Ahora

1 gedachte over “Chiquichá, een vergeten spel”

  1. Pingback: Onderzoekers vinden archeologische sites op La Palma | La Palma Info

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven