Dagen van de ui op La Palma

De weersverwachting volgens El Pais voor de komende week: días de la cebolla, dagen van de ui.

Het duurde even voordat ik begreep wat voor type weer we voor de komende dagen kunnen verwachten wanneer het weerbericht dagen van de ui voorspeld. Het is net als met een mop, pas als iedereen is uitgelachen begrijp ik pas de grap. Het duurt soms even voordat het kwartje valt.

 

Magische dag
Vandaag hebben we een magische dag, de dag begon fris met een temperatuur (op een hoogte van 550 meter) van 10 graden. Inmiddels zijn we aangekomen rond het middaguur en is het kwik gestegen tot 19 graden. Met een beetje geluk gaan we vandaag over de twintig.

Juan Adelid in het noorden van La Palma

Edele delen
De lucht is strakblauw, alleen in het oosten zie ik boven de Cumbre een kleine dot wolk. Als een ui trek ik steeds wat laagjes uit. Zou ik afzakken naar het strand dan is er niet veel meer nodig dan een het bedekken van de edele delen. En zelfs dat is niet meer nodig op het zuidelijke deel van het strand van Tazacorte.

Volgens dezelfde krant wordt het weer dit weekeinde minder goed. Er komen wolken waar zelfs een paar spatten uit kunnen vallen. Mocht dat laatste het geval zijn dan zullen we als een ui een extra laagje waterdichte kleding aantrekken. Op de hoogste top kan het zelfs gaan sneeuwen.

Op La Palma schijnt altijd wel ergens de zon. regent het in het westen, dan schijnt de zon in het noordoosten. Op de foto restaurante la Gaviota bij piscinas la Fajana.

De temperatuur aan de kust blijft gelijk en dat betekent voor de maand februari rond de 20 graden. Ga je op pad op La Palma, zorg dat je voorbereid bent op alle weertypes die je maar kunt bedenken. Op La Palma met zijn duizend-en-een microklimaatjes is het weer nergens hetzelfde.

Het eiland is groen, de amandelbomen staan in bloei. Als ik maar even de mogelijkheid heb om het kantoor van Oceaanzicht te verlaten ga ik op pad. Afgelopen woensdag was ik in het uiterste noordelijke puntje en tevens meest verlaten gebied van La Palma in Juan Adalid.

Na het uitstapje van vorige week naar de vulkaan kon het contrast niet groter zijn.

 

Bekijk de foto`s van Juan Adalid, het meest noordelijke puntje van La Palma.

 

2 gedachten over “Dagen van de ui op La Palma”

  1. Monica Peeters

    Klopt. Iedere keer weer laagjes!
    Desalniettemin leef je hier gewoon meer buiten.
    De wandeling bij El Paso, tegenover het bezoekerscentrum liep vandaag vast! Even geen pad te zien. We hebben de weg weer gevonden⛅️

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven