Persoonlijk drama carnaval Los Llanos

Het carnaval op La Palma is het belangrijkste feest van het jaar. Door de corona zijn de afgelopen twee edities niet doorgegaan. Los Llanos besloot om deze reden het feest in augustus te vieren.

Het ludieke feest start met het kiezen van de koningin. De meisjes, en tegenwoordig steeds vaker ook jongens, presenteren zich in extravagante creaties. Het gaat bij de verkiezing om de koningin van het feest vooral om het ontwerp van het kostuum, La Fantasia.

links Joshue in zijn kostuum en rechts Carolina in tranen.

Drama
Tijdens het gala voor de verkiezing van de Fantasia van het Carnaval van Los Llanos de Aridane, afgelopen maandag in La Palma, heeft zich achter de schermen een waar drama afgespeeld.

Het leed werd gedeeld en breed uitgesponnen op social media door de twee hoofdrolspelers, de ontwerper Yosue Riverol en zijn kandidate Carolina Díaz.

Carolina haar grootste droom was om om zich tijdens de verkiezing van de Fantasia van het Carnaval te mogen presenteren. Deze droom werd voor de jonge Palmera een nachtmerrie.

 

Angstaanval
De jonge Carolina werd door de ontwerper Yosue uitgekozen om zijn creatie te mogen tonen tijdens de verkiezing. Kort voor aanvang van de wedstrijd kreeg Caroline een angstaanval. Tenminste, dit is het verhaal van de ontwerper Yosue. Hij besloot om Carolina te ontslaan en om zelf zijn Fantasia te tonen aan het publiek.

De winnaar van het gala carnaval Los Llanos Mari Cruz Martín Álvarez (Foto: Rodriquez)

Instagram
Niet veel later verscheen er op het Instagram-account van Caroline haar versie van wat er was gebeurt.

Huilend en zeer nerveus vertelde ze wat de ontwerper haar heeft aangedaan.

´ Ik heb alles moeten doorstaan om mijn droom te vervullen. Ik mocht pas 12 uur voor het gala mijn jurk zien en mocht niet meewerken om het te realiseren. Ik bleef me het moment voorstellen dat ik het podium op zou gaan en mijn familie en vrienden zou zien.`

De moeder van Carlona meldt op Facebook dat haar dochter psychologisch is vernederd.

Slechste dag van zijn leven
Yosue
liet weten dat hij zeer ontdaan is door wat er is gebeurt: ´Ik beleef een van de slechtste dagen van mijn leven.`

´Zoiets mag je niemand aandoen. Maar ik ga door voor mijn vrienden, familie en mijn moeder. Het is niet hoe ik het wilde, het is niet hoe ik het had gedroomd.`

Het kostuum van Josue kreeg een positieve waardering van de jury maar won niet de verkiezing.

Bron en foto: El Time
Cultuur op La Palma

Mari Cruz Martín Álvarez in tranen na het horen van de jury dat ze is uitgeroepen tot koningin van het Carnaval Los Llanos 2022.

2 gedachten over “Persoonlijk drama carnaval Los Llanos”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven