Wandelpad naar de rots van de duivel

Het Dal van Aridane, het dichtst bevolkte gebied op La Palma geeft langzaam zijn geheimen bloot.

Verborgen geheim
Iedereen die La Palma heeft bezocht kent het Dal van Aridane, het zonnige westen van La Palma met de stranden van Tazacorte en Puerto Naos, de gezellige Plaza de España in Los Llanos.

Maar weinig mensen kennen de Peña del Diablo, de rots van de duivel. Een van de verborgen geheimen van het eiland waarvan zelfs de meeste bewoners van het dal  het bestaan niet kennen.

Een mystieke plek
De Peña del Diablo is een mystieke plek. Een vulkaankegel in het centrum van een geïmplodeerd krater. In de verticale rotswanden bevinden zich grotten van de oerbewoners van La Palma.

Voor de komst van de Spaanse veroveraars was het gebied rond de rots van de duivel een nederzetting van het volk Beneaoritas. Een perfecte locatie vanwege de nabijheid van bronnen, de vruchtbare aarde en de verborgen ligging.

De gemeente El Paso is gestart met het herstellen van eeuwenoude wandelpaden. Een van deze paden gaat naar een uitzichtpunt met zicht op de peña del diablo, het Machu Picchu van La Palma.

Het antieke wandelpad is nog niet volledig hersteld en eindigt op enkele honderden meters voor het uitzichtpunt in de middel of nowhere. La Palma geeft zijn geheimen bloot maar niet cadeau.

Foto`s: Siepko Wenning Video: El Paso
Route naar startpunt wandelpad: Google Maps zal je helpen. La Palma, El Paso, Camino Verde. En dan verder via Plaza Finca la Hiedra Sau 7.
Dal van Aridane, het zonnige westen van La Palma

2 gedachten over “Wandelpad naar de rots van de duivel”

  1. Henk Havekes

    Bedankt voor deze mooie tip, Siepko! Ik hoop dat je deze wandeling in de nieuwe editie van de reisgids gaat opnemen.

  2. Is een erg mooie hoek. Ik denk dat ik weet hoe de route daar verloopt. Wij hebben daar al eens gewandeld. Toen was het niet zo mooi groen als op de foto’s. Als iemand geïnteresseerd is in de gps-track dan laat het maar weten. Is een mooie rondwandeling van een kilometer of 7.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven