Saray en Gara eerste vrouwelijke dwergen

De namen van Gara Lorenzo Díaz en Saray Pérez Castillo zullen deel uitmaken van de geschiedenis van La Palma.

Garay en Saray zullen de eerste vrouwen zijn die deel uitmaken van de dans van de dwergen, het belangrijkste evenement van de processie van de beschermheilige van het eiland, de Bajada de la Virgen.

Om deel uit te maken van de dans van de dwergen worden vrijwilligers onderworpen aan een zware fysieke test gevolgd door een dans en een zanggedeelte. Honderd personen hadden zich aangemeld voor de test waarvan 30 dansers werden gekozen waaronder Gara en Saray.

De dans van de dwergen start met een twintigtal ernstig kijkende priesters die plechtig rondwandelen. Door een snelle, voor het publiek onzichtbare wisseling veranderen de priesters in een twintigtal grappige dwergen. De opzwepende klanken van een eenvoudige polka en de rare danspasjes van de dwergen brengen het publiek tot uitzinnige vrolijkheid.

Vooral kinderen genieten van deze vrolijke dansende dwergen. Maar wat ze niet weten is dat er in de enorme steek die de dwergen op hun hoofd dragen zich een volwassen persoon bevindt die het gezicht en het lichaam tot aan de buik bedekt. En terwijl de kinderen geloven dat het hier gaat om echte dansende dwergen weten de ouders wel beter.

In de zomer van 2020 is de dans van de dwergen te zien tijdens de festiviteiten van de Bajada de la Virgen in Santa Cruz de La Palma.

Video: TV Canarias Tekst: La Palma Nieuws
La Palma bewoners

Scroll naar boven