Af en toe gaat het mis op La Palma

La Palma wordt in het buitenland gepromoot als het ideale wandeleiland. Zestig procent van alle bezoekers op La Palma komen om te wandelen. De wandelpaden worden goed onderhouden en toch gaat het af en toe flink mis.

De wandeling Marcos en Cordero in het laurierbos Los Tilos.

Afgelopen maandag is een wandelaar om het leven gekomen door een aardverschuiving tijdens de wandeling Marcos en Cordero.

Een week eerder kwam een Duitser aan zijn einde tijdens de wandeling van de Cumbrecita door het oostelijke, gevaarlijke deel van de Caldera de Taburiente. Beide wandelingen waren gesloten voor wandelaars.

De wethouder verdedigt de goede staat van de wandelpaden op het eiland maar geeft toe dat de informatie voor de wandelaars moet worden verbeterd om ongelukken te voorkomen.

Wanneer een wandelpad is gesloten wordt dat vermeld op de website senderosdelapalma.es. De meeste wandelaars die La Palma bezoeken zijn niet op de hoogte van het bestaan van deze website.

Bron. La Prensa La Palma Foto: La Palma Wandelen
Gerelateerde links: Senderos de La Palma

3 gedachten over “Af en toe gaat het mis op La Palma”

 1. Anky Schop

  Dank je voor de tip, Siepko. We gaan de betreffende website in onze informatiemap van het huisje zetten. En dan maar hopen dat de wandelaars niet eigenwijs zijn.
  Groeten Anky

 2. Het zou ook zinvol zijn wanneer er bij de taxistandplaatsen bij Los Tilos en onder bij de Caldera direct al wordt verteld dat je niet terug naar je auto kunt lopen. Nu kom je als wandelaar pas tot die ontdekking dat je halverwege terug moet wanneer je bij de laatste waterval (Marcos i Cordero) of de camping (Caldera) bent.
  Maar daar zijn de taxibedrijven natuurlijk niet in geïnteresseerd. Die vinden het allang mooi dat ze jou voor de terugreis nog een keer een poot uit kunnen trekken.

  Daarnaast is de website (senderosdelapalma.es) juist voor die 2 wandelingen zelden actueel. En staat er alleen een algemene waarschuwing dat ( een deel van) de wandeling afgesloten kan zijn i.v.m. weersomstandigheden.

 3. ik ben ooit ook eens ,zonder begeleiding in die kloof gewandeld, ik denk 8uur wandelen en was bekaf ,zou het nu ook niet meer doen, blijkbaar bij regenval stijgt het water daar heel snel ,maar is mooi een heel mooie eiland ,echt en rustig,,toen wel

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven