Directeur Caldera wil meer regen

De zon schijnt weer op La Palma na een natte en winderige week. De waterbekkens zijn gevuld en met het zonnetje aan de hemel is de natuur op het eiland geëxplodeerd in alle kleuren van de regenboog. Het eiland is fris groen en de planten staan in bloei.

caldera de taburiente
Caldera de Taburiente blijft in een situatie van droogte.

Regen op La Palma is van levensbelang maar zorgt ook altijd voor wat onrust. Voor een enkele bezoeker was de reis naar La Palma reis met omwegen. Zo werd de Tui Fly uit Brussel zaterdag omgeleid naar Tenerife. Omdat er volgens de vliegtuigmaatschappij alle accommodaties op Tenerife vol zaten kregen de passagiers de optie om in hetzelfde vliegtuig terug te vliegen naar Brussel. De meeste passagiers met bestemming La Palma zijn toch op Tenerife uitgestapt en hebben op eigen houtje een hotel gezocht en zijn de volgende dag met de boot naar La Palma gevaren.

De directeur van het Nationale Park Caldera de Taburiente is gelukkig met de regen van de afgelopen week maar voegt daar aan toe dat de Caldera in een situatie van droogte blijft.

Dit jaar viel er 310 liter water per vierkante meter in de Caldera. Genoeg voor de komende maanden, volgens de directeur Angel Palomares, maar te weinig om de waterreservoirs in het gebergte te vullen. ´We hebben te maken met een lange periode van zeker vijf jaar waarin er te weinig regen is gevallen. De gevolgen hiervan zijn zichtbaar aan de vegetatie in de krater.’

Bron: La Palma Ahora Foto: La Palma Nieuws

Scroll naar boven