Tazacorte, je kunt er (nog) niet omheen

Dwars door het dorpje Tazacorte gaat een smalle weg in de richting van de haven en het strand. Om een einde te maken aan het drukke verkeer door het zonnigste dorpje van La Palma is al voor de crisis gestart met de aanleg van een rondweg.

Vanwege het gebrek aan financiële middelen staat de aanleg van de weg al bijna tien jaar stil. Nu het ook in Spanje beter gaat met de economie is er geld beschikbaar gekomen om de werkzaamheden te hervatten.

tazacorte rondweg
De weg rond Tazacorte in het zonnige westen van La Palma

De burgemeester van Tazacorte is blij met het hervatten van de werkzaamheden. De weg door Tazacorte genereert alle lange tijd ongemakken door lawaai en uitlaatgassen van auto’s. Bovendien opent de rondweg de mogelijkheid om een betere verbinding met de haven tot stand te brengen.

De burgemeester maakte van de gelegenheid gebruik om aandacht te vragen voor het verlengen van de dijk in de haven van Tazacorte. Door de crisis is de dijk 140 korter uitgevallen dan gepland. Een langere dijk geeft cruiseschepen de mogelijkheid om in de haven van Tazacorte aan te leggen en dat is volgens de burgemeester goed voor de plaatselijke economie.

Bron en foto: El Time.es

Scroll naar boven