Een walvis kopen op La Palma

Mieke en Bart kwamen naar La Palma om de rondreis te maken. Vier verschillende huisjes gedurende de eerste week en een week in een landhuis met zicht over de oceaan. Het tweetal wordt verliefd op het eiland en een walvis.

walvis la palma
De walvis in Casa Tomadero in Santa Cruz de La Palma.

In het eerste huisje van de rondreis casa Tomadero in Santa Cruz de la Palma hangt op de slaapkamer een schilderij van een walvis.

De afbeelding van de vriendelijke en water spuitende vis blijft Mieke en Bart gedurende de gehele vakantie  achtervolgen. Het schilderij is ondertekend met de naam Jorge Beda.

walvis jorge beda
Mieke en Bart beginnen op La Palma een zoektocht naar de schilder van de walvis. Pas op de laatste dag van de vakantie komen de twee in contact met de maker van het schilderij.

Kunstenaar Jorge Beda ontvangt het enthousiaste stel in zijn atelier in Las Tricias. Na het bekijken van al zijn schilderijen wordt een gele walvis aangekocht.

´We hebben heel La Palma gezien en de vele mooie wandelingen afgesloten in Las Tricias waar we Jorge Beda hebben bezocht. We hebben een prachtig schilderij van hem meegenomen als aandenken aan deze mooie vakantie op La Palma. De walvis heeft en een prominente plek in de woonkamer gekregen.`

Jorge Beda video expositie Santa Cruz de La Palma: https://www.facebook.com/JorgeBedaMorcillo/videos/1052646228212304/
Tekst: La Palma Nieuws

Scroll naar boven