Suikerriet op La Palma

De teelt van suikerriet op La Palma heeft een oppervlakte van 4,3 hectare. Vrijwel de gehele productie wordt als grondstof gebruikt voor het maken van rum. De rest wordt gebruikt op landbouwmarkten en op feesten voor het maken van het Cubanse drankje mojito.

suikerriet-lapalma
Suikerriet in San andres en Los sauces, noordoosten van La Palma.

Het suikerriet is kort na de verovering van La Palma door Alonso Fernandez de Lugo vanuit Haiti op La Palma geïntroduceerd. Tot 1840 werd er volop suikerriet verbouwd op het eiland totdat de kleurstof gemaakt van de bloedluis cochenille die groet op de cacteeën een belangrijkere inkomstenbron werd voor de Palmeros.

De teelt van het suikerriet vindt nog altijd plaats in dezelfde gebieden als in de zestiende eeuw: Tazacorte en San Andrés y Sauces.

Bron en foto: lapalma ahora

Gerelateerde artikelen: Rumfabriek op La Palma

Scroll naar boven