Vakantie weg van La Palma

Veel zin had ik dit jaar niet om La Palma te verlaten voor het nemen van vakantie. Alleen al het bedenken van een bestemming is een ware uitdaging. Voor een bestemming met eindeloze natuur, een goed klimaat, stranden en rust hoef ik het eiland niet af.

De enige reden om La Palma te verlaten voor een vakantie zou kunnen zijn om me weer eens te omringen met het echte stadsleven. We hebben hier op La Palma een musea over bananen, wijn en de oorspronkelijke bewoners maar om een museum met moderne kunst te kunnen bezoeken moet ik toch echt het vliegtuig nemen.

berlijn.museumeiland
Museumeiland Berlijn

De bestemming werd Berlijn, een perfecte vakantiebestemming in combinatie met een bezoek aan onze dochter. Bodee werkt als receptioniste in Motel One, een hip en betaalbaar hotel bij Hauptbahnhof.

En wat een heerlijke stad is Berlijn. Groots en open, groen en geordend, levendige terassen aan de rivier, een bruisend stadsleven en musea met moderne kunst. Een welkome afwisseling met de bergen en de vulkanen van La Palma.

berlijn-trouwen
Trouwen in Berlijn

Vanaf Berlijn vloog ik voor 27 euro voor de laatste vijf dagen van de vakantie naar Nederland om daar zoveel mogelijk familie en vrienden te bezoeken. Je zou ze allemaal mee terug willen nemen naar La Palma.

berlijn.music
Muziek in het park op zondag

Vandaag zit ik weer achter het beeldscherm in het kantoor van Oceaanzicht, opgeladen en ontspannen. Ik ben de dag begonnen met het doornemen van de kranten en het laatste nieuws op La Palma.

Heel veel is er niet gebeurt de afgelopen tien dagen, er is een motor uit het bocht gevlogen en buurtsuper Hiper Centro heet nu Hiper Dino, over de heropening van een visrestaurant in El Remo helaas nog geen nieuws.

Het leven op La Palma gaat rustig verder zonder al te grote veranderingen. Heerlijk!

Tekst en foto`s: Siepko Wenning

Scroll naar boven