Onderzoekers vinden archeologische sites

Een team van onderzoekers hebben op La Palma in totaal 45 verschillende archeologische sites ontdekt. De gevonden locaties bevinden zich aan de kust en bestaan uit rotsen met mysterieuze gaten.

archeologische-lapalma
Archeologische site op La Palma

De archeologen zijn opzoek gegaan naar het antwoord op de vraag waarom de oorspronkelijke bewoners duizenden gaten in de rotsen hebben uitgehouwen?
Omdat er geen enkele praktische rechtvaardigheid is te bedenken voor de aanwezigheid van de gaten in de rotsen zijn de onderzoekers tot de conclusie gekomen dat deze locaties hebben gediend als heilige plaatsen voor het vereren van Abora, de enige God van de Benaoritas. De gaten zijn volgens de onderzoekers gebruikt voor het offeren van melk en bloed. Deze conclusie wordt ondersteund door onderzoekers van de archeoastronomie die hebben ontdekt dat alle geïnventariseerde locaties zijn gekoppeld aan bepaalde astrale en stellaire fenomenen.

De oorspronkelijke bewoners die Beneaoritas werden genoemd woonden op La Palma tot de komst van de Spaanse veroveraars in 1492.

Tekst: La Palma Nieuws
Volledige artikel (Spaans) La Palma Ahora
G
erelateerde artikelen:  Buracas, Chiquicha, een vergeten spel

Scroll naar boven