Overvloedige regen in oosten van La Palma

De eilandenraad heeft afgelopen donderdag het noodplan geactiveerd vanwege de zware regenval in het oosten van La Palma. In de gemeentes Las Brenjas viel in korte tijd 146 liter neerslag terwijl er aan de andere kant van de berg het westen van het eiland in El Paso slechts 17 liter water per vierkante is gevallen.

De zware regen in Las Brenjas en Santa Cruz zorgden voor overlast. Het riool was niet in staat om het overvloedige water af te voeren en straten werden overspoeld. In Barlovento moest een school worden gesloten vanwege ernstige waterschade. Incidenten bleven beperkt tot stroomuitval, enkele wegen werden afgesloten voor verkeer. Geplande activiteiten werden gecanceld.

kloof.lasnieves.palma.ayut
Gemiddeld eenmaal in de drie jaar stroomt er water door de kloof Las Nieves.

Scholen op vrijdag gesloten
Vanwege het verwachte slechte weer werd donderdagavond besloten om voor vrijdag alle scholen op de Canarische Eilanden gesloten. Een besluit dat door de meeste leerlingen met luid gejuich werd ontvangen. Inplaats van de verwachte regenval schijnt er op deze mooie vrijdag een waterig zonnetje.

Tekst: La Palma Nieuws Foto: José Ayut
Gerelateerde artikelen: La Palma weer

Scroll naar boven