Winnaar ontwerp kuuroord bekend

Het project ´Piedra de Fuego’ heeft een winnaar, architect Federico Soriano Pelaez uit Madrid kwam met het meest interessante voorstel voor het bouwen van een Spa in de directe omgeving van de heilzame bron Fuentesanta.

kuuroord.lapalma
Het winnende ontwerp voor het kuuroord in Fuencaliente

De architect uit Madrid ontwierp een kuuroord bestaande uit een aantal natuurlijk gevormde vijvers die met elkaar door middel van gaten en kanaaltjes met elkaar in verbinding staan. De organische en geometrische structuur van het ontwerp is volgens het jurylid Carlos Hernández Pezzi perfect geïntegreerd in zijn natuurlijke omgeving, een jong en dynamisch vulkanische landschap.

De winnaar Federico Soriano Pelaez zal binnenkort de eerste prijs, een bedrag van 35.000 euro, uit handen van de jury ontvangen. De jury beoordeelde meer dan 100 inzendingen uit een groot aantal verschillende landen.

De volgende stap zal zijn om de benodigde vergunningen te bemachtigen waarna het winnende ontwerp kan worden uitgevoerd. Ook zal er nog voldoende financiën gezocht moeten worden voordat de eerste steen gelegd kan worden.

Bron: prensa La Palma Afbeelding: Federico Soriano Pelaez Tekst: La Palma Nieuws

Gerelateerde artikelen: Ontwerp een kuuroord 

1 gedachte over “Winnaar ontwerp kuuroord bekend”

  1. Pingback: Kuuroord op La Palma laat op zich wachten | La Palma Info

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven