Megalomaan project goed voor surrealistische foto’s

surrealistische-haven

Ook dit jaar hebben we weer genoten van een heerlijke vakantie op La Palma. De natuur, het weer en de mensen: we kunnen er nog steeds van genieten. Een ding moet me echter van het hart. Helaas ontkomt dit prachtige eiland niet aan de financieel-economische hoogmoed van de bestuurders die denken dat het eiland mee moet met de vaart der volkeren. Het megalomane vliegveld is er een goed voorbeeld van, de aankomst- en vertrekhal suggereren dat je je op en internationaal vliegveld bevind in plaats van op een eiland van 50 bij 25 kilometer.

haven.van.tazacorte

Aan de andere kant van het eiland ligt de nieuwe haven van Tazacorte met een gigantische parkeerplaats voor wel 1000 auto’s en bussen die cruisepassagiers over het eiland moeten gaan vervoeren, maar die er nooit zullen komen. Zinloos, al leent het zich wel goed voor een paar surrealistische foto’s…. Hopelijk heeft de crisis een einde gemaakt aan dit soort projecten.

Tekst en foto`s: Jeroen Oude Alink
Gerelateerd bericht:  Haven van Tazacorte gereed gekomen

Scroll naar boven