Fietsverslag van een tocht in het noorden van La Palma

Ingezonden bericht

Hoewel we wel van fietsen houden zijn we als 50 plussers niet van de steile afdalingen over smalle bergpaadjes. Toch hebben we dit jaar op La Palma een mountainbike gehuurd en daarmee en schitterende fietstocht gemaakt in het noorden van het eiland. We huurden de fietsen bij “Bike and Fun” in Los Llanos en kregen voor € 12,50 per dag twee gloednieuwe Bergamot mountainbikes mee die we achter in onze Peugeot Partner legden. Daarmee reden we op een ochtend naar Roque Faro, een bonte verzameling huizen met een café-restaurant waar de tijd sinds de jaren 50 heeft stilgestaan. De mannen aan de bar waren, hoewel ik ook en paar woorden Spaans spreek totaal niet te verstaan. Maar plezier hadden ze wel. We namen een kop koffie, deden onze wielerkleren aan en gingen op pad.

fietsverslag.palma.noord.jpg
Fietsen over de LP-109 tussen Barlovento en Roque Faro

Al na een paar honderd meter verlieten we de LP 1, de hoofdweg van het eiland waar we overigens geen auto tegenkwamen. In een kleine anderhalf uur fietsten we soms stijgend, maar vooral dalend over de smalle LP 109 naar het oosten. De uitzichten waren overweldigend, soms door de pijnboombossen, soms langs enorme hangende varenstruiken en bermen vol met bloemen. We passeerden verschillende bronnen waar we de bidons kunnen bijvullen, het water sijpelde langs de rotsen en vulde de kleine drinkbekkens. De weg slingerde langs de rotswanden met aan de andere kant van de houten vangrail de steile afgrond van de barranco’s, soms wel honderden meters diep. Uitzichten met de oceaan op de achtergrond.

fiets.huren.palma.jpg
De LP-1 tussen Barlovento en Roque Faro

Spectaculair zijn ook de drie onverlichte tunnels waar je doorheen moest, we hadden weliswaar lampjes bij ons mar echt nodig waren ze niet. Bij de Cantina naast het waterbekken van Barlovento namen we een kop soep en wat tapas voordat we dezelfde weg terug namen. Er is een mogelijkheid een rondje te maken en de LP 1 terug te nemen maar omdat we op de heenweg zo genoten hadden besloten we dit niet te doen. De terug weg betekende wel meer klimmen maar echt steil werd het nooit, we stapten alleen af om foto’s te maken. Ruim 2 uur later waren we na ruim 35 km gefietst weer bij het café in Roqeu Faro, nu voor een biertje…

Verslag en foto`s: Jeroen en Riemke
Informatie: Fietsen op La Palma

Scroll naar boven