Vliegveld La Palma biedt 23 bestemmingen

Het vliegveld van La Palma biedt het winterseizoen 23 verschillende bestemmingen, dat zijn er 7 meer dan vorig jaar.

Er zijn in de periode van november tot april 801.700 stoelen te boeken naar La Palma, een toename van 15 %. Om precies te zijn 469.700 stoelen naar La isla Bonita bevinden zich op nationale vluchten. Van buiten de Spaanse landgrens is er plaats voor 332.000 personen om naar La Palma vliegen. De meeste bezoekers voor La Palma zijn afkomstig uit Duitsland, gevolgd door Nederland op de tweede plaats en de Engelsen op drie.

la Palma tranquilo
Plattelandstoerisme op La Palma met een groot aanbod aan vrijstaande landhuizen.

In vergelijking met andere bestemmingen van de Canarische Eilanden blijft La Palma ook het komende seizoen het eiland voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Gran Canaria heeft voor de komende zes maanden maar liefst 7,6 miljoen stoelen geprogrammeerd. Meer dan 51 verschillende vliegtuigmaatschappijen vliegen naar 138 verschillende bestemmingen.

Tenerife kan 5,5 miljoen bezoekers verwachten, waarvan 5,1 miljoen personen van buiten de landgrenzen komen. Tenerife is vooral geliefd bij de Engelsen, gevolgd door de Duitsers, Spanjaarden en Belgen.

canarische eilanden nieuws
Ook Lanzerote doet het beter dan La Palma als het gaat om zoveel mogelijk bezoekers naar het eiland te halen. Maar liefst 3,6 miljoen passagiers worden er verwacht op het vliegveld van Lanzerote. Fuerteventura doet het iets minder goed dan buureiland Lanzerote. Het winderige woestijneiland kan 3,1 miljoen bezoekers verwachten.

Naar El Hierro is er tot maart 2018 keuze uit 120.000 stoelen. Helemaal onderaan staat La Gomera met slechts 42.336 stoelen geprogrammeerd. Naar beide bestemmingen kan uitsluitend met een binnenlandse vlucht worden gevlogen. Veel bezoekers van El Hierro en La Gomera kiezen er voor om deze eilanden niet via de lucht maar over het water te bereiken.

Bron: prensa la Palma Foto: La Palma Nieuws

Scroll naar boven