Plat als een pannenkoek en lentegroen

Vakantie is even de sleur van alle dag doorbreken, je verrijken met nieuwe indrukken en terugkeren met een frisse blik. Terug van vakantie is al het bekende voor even nieuw.

Gisteren ben ik teruggekeerd op La Palma van een vakantie naar Nederland. Een vakantie om mijn familie en vrienden te treffen en om te genieten van al het moois dat Nederland heeft te bieden. In Nederland ben ik thuis maar ook een toerist.

Als inwoner van een land zou je bijna vergeten wat er nou zo bijzonder en specifiek is aan de bestemming waar je woont. Als een halve Spanjaard met Nederlandse wortels werd me ook dit jaar weer duidelijk hoe uniek Nederland is.

cambuur - mvv
Het voetbalgekke Leeuwarden, 10.000 supporters voor Cambuur – MVV

La Holanda is een lentegroen gekleurde pannenkoek met gezellige terrasjes in oude stadscentra met grachten en kanalen. Een eindeloze rits van blozende vrouwen en lange mannen op de fiets. De liefde voor voetbal en een zwak voor Belgisch bier. De uitgestrekte weilanden met slootjes, een boerderij en volgevreten koeien.

Het zijn maar een paar van de overbekende clichés waar geen enkele Nederlander nog van opkijkt. Maar door de ogen van een Chinees of een ´verspaanste` Nederlander wonderschoon en bijzonder.

La Palma

Terug op La Palma de eerste was al weer gedraaid en een start gemaakt met het vervolg van het La Palma-Nieuws. Het voelt als een nieuw begin terwijl ik maar een weekje ben weggeweest.

Tekst en foto`s: S.Wenning

Scroll naar boven