Regenbui op La Palma met ongemakken

Het groen op La Palma begon hier en daar alweer te verdorren. De laatste echte regen dateert alweer van december, het was de hoogste tijd voor hemelwater.

De dagen voor het weekeinde werd er al druk gespeculeerd. Code geel werd oranje, en mogelijk een buitje veranderde in fikse regenbuien met rukwinden tot 125 kilometer per uur.

Inmiddels zijn de wolken over het eiland getrokken en kijkt La Palma tevreden terug. Het eiland heeft een opfrisbeurt gehad, de vegetatie kan er weer een paar weken tegen, door de kloof van de Caldera stroomt met grote kracht water in de richting van Tazacorte.

Aan de oostkant van La Palma viel ten noorden van Santa Cruz 121 liter water per vierkante meter. In het zuiden werd een windstoot gemeten met een snelheid van 145 kilometer per uur.

De gebruikelijke ongemakken waren er ook, om 6 uur in de ochtend werd ik gewekt door een angstaanjagende windvlaag die het huis even deed trillen, kort daarna viel de stroom uit. Enkele wegen en wandelpaden werden tijdelijk afgesloten vanwege vallend gesteente. Het vliegtuigje met de kranten kwam niet aan waardoor ik de dubbeldikke zondagkrant van de El Paìs moet missen.

We wonen op een eiland waar iedere regendrup de voorpagina van de kranten haalt.

Video water in de kloof las angustias: La Palma Ahora
Tekst: La Palma Nieuws
Gerelateerde artikelen: Weer op La Palma

Scroll naar boven