De wandeling naar de waterval van Los Tilos

De wandeling naar de waterval van Los Tilos gaat door een korte maar aardedonkere tunnel. Net voor het voorbijgaan van de bocht wordt het gekanaliseerde water van de bronnen omgeleid naar haar oorspronkelijke loop. Een krachtige waterval dendert van de berg de kloof in.

De donkere Barranco del Agua is weelderig begroeid met reuzenvarens en andere planten die alleen maar voorkomen op La Palma. Het binnen-gaan van deze indrukwekkende kloof is een avontuur. Wie weet heb je geluk en staat het hek open en kun je op eigen houtje de kloof binnenlopen.

 

Startpunt en route: rij naar Los Tilos en wandel vanaf het bord Centro de Visitantes 500 meter over het asfalt in de richting van het bezoekerscentrum. Hierbij steek je bijna ongemerkt een smalle kloof over, de Barranco del Agua. Neem 40 meter na het oversteken van deze kloof het smalle pad aan de linkerkant van de weg (direct na de vangrail in de scherpe bocht naar rechts).

Wandel door de droge rivierbedding tot het einde waar een natuurlijke muur verder wandelen onmogelijk maakt en keer terug.

Het water van de waterval wordt op wisselende dagen omgeleid waardoor de waterval dan droog staat.

Video: Oceaanzicht Tekst: reisgids La Palma

Scroll naar boven